Головна Спорт Пропагуючи здоровий спосіб життя

Пропагуючи здоровий спосіб життя

278
0

Добре здоров’я –  запорука чудового настрою, самопочуття, високої працездатності. В. О. Сухомлинський наголошував, що «духовне життя дитини, її інтелектуальний розвиток, мислення, пам’ять, увага, почуття, воля великою мірою залежать від «гри» її фізичних сил». Саме від здоров’я дитини залежить успіх її у навчанні, фізичний розвиток та психічний стан, місце у класному колективі, взаємовідносини з оточуючими.

Останнім часом серйозну стурбованість викликає стан здоров’я дітей та молоді, зумовлений негативними факторами соціально-економічного, екологічного та психоемоційного характеру. Як наслідок, протягом останніх п’яти років простежується тенденція зростання рівня захворюваності. Аналіз ситуації в Україні свідчить, що 90 відсотків усіх підлітків мають відхилення в загальному стані здоров’я.

Саме тому, залучаючи не тільки вчителів, а й органи учнівського самоврядування, Жовківська ЗОШ № 1 днями провела загальношкільний спортивний захід «День здоров’я» (вчителі фізичної культури Олег Гупало та Василь Скіряк). Тим самим пропагуючи здоровий спосіб життя та оздоровлення засобами фізичної культури та спорту.

Учні та вчителі змагалися у стрибках, киданні набивного м’яча, естафетах з м’ячами, ключками, тенісним м’ячем, грали у  міні-футбол, перетягували линву, піднімали гирі, провели військово-спортивну естафету та ін. Завдяки спонсорській допомозі в особі голови громадської організації «Гільдія підприємців Жовківщини», депутата Жовківської міської ради Івана Костюка та Андрія Мазана, переможці отримали заохочувальні подарунки, директор школи та його заступники теж долучилися до відзначення достойних.

Зоряна КРЕХОВЕЦЬ.