Головна Спорт Зі спортивним запалом

Зі спортивним запалом

281
0

Минулої суботи у Жовкві стартували традиційні змагання, присвячені пам’яті Ярослава Петровича Базилевича — видатного туриста, засновника сучасного велотуризму на Львівщині, ініціатора створення  та голови туристського клубу «Гарай» у місті Жовкві, організатора охорони здоров’я, ініціатора сімейної медицини в Україні.

Змагання проходили у кілька етапів та завершились у неділю на території дитячого центру «Росинка». Першим етапом було велоралі  околицями  Жовкви. Команди обирали дистанцію (18 або 34 кілометри) та повинні були у найкоротший час пройти контрольні точки на маршруті. На другий день програма включала змагання з фігурного водіння велосипеду, велокросу, велотріалу. Учасники показували свої знання та навички у наданні першої медичної допомоги, ремонті велосипеду, знанні правил дорожнього руху.

На старт велоралі вийшло 14 команд (48 учасників) зі Львова, Жовкви, Бродів, Соснівки.
Радо відзначити активну участь юних жовківчан у змаганнях. До створення юнацьких команд активно долучились керівники велотуристських гуртків дитячого центру «Росинка» Яніна Василишин та Іван Демчишин, які особисто брали участь у змаганнях та вели свої команди до фінішу. Кілька команд сформували учні Жовківської ЗОШ № 3 (керівник – Іван Демчишин). Здобула призове місце на дистанції ралі команда «Переможці»  — учні ЗОШ № 3 — Микола Брачук, Маркіян Грех, Володимир Котляр. Запальна  команда «Розточчя» (Павло Бобко, Олег Кавка, Олег Широн) проїхала кілька зайвих кілометрів, проте успішно фінішувала із заліковим результатом. Відважно долали найдовшу дистанцію ралі Остап Клепач, Любомир Могилюк, Яніна Василишин. Впевнено долали кілометри жінки і дівчата – Любов Павляк, Віра Бабух, Христина Клепач, Наталія Бабух. Традиційно, всією сім’єю вийшла на старт родина Чаусів – Микола і Леся з дітьми Олегом та Софійкою.

Звичайно, не всі здобули нагороди, але загальна атмосфера спортивного азарту, пригод, пошуку та досягнення мети змусила забути про інколи невдалі пошуки правильного шляху, проколоті колеса, подекуди синці та подряпані коліна.
Львівська обласна Федерація спортивного туризму щиро дякує жовківчанам за підтримку та активну участь у проведенні змагань, запрошує до участі у наступних велотуристичних заходах.

Олексій СОПІЛКО.