Головна Спорт Відбулось урочисте відкриття Чемпіонату Європи з ракетомодельного спорту

Відбулось урочисте відкриття Чемпіонату Європи з ракетомодельного спорту

279
0

Cила тяжіння переможна. Напередодні дня Незалежності України на центральній площі стародавньої Жовкви проходило урочисте відкриття Чемпіонату Європи з ракетомодельного спорту. Такі престижні офіційні змагання європейського рівня вперше проводяться в Україні. Цей вид інтелектуально-інженерного спорту, що набуває популярності в нашій країні, вперше зібрав чемпіонат 1972 року. Проходив він у тодішній Югославії. Багато країн приймали чемпіонати, і збірна України брала у них участь з 1991 року. І ось 2015 рік. Зусиллями компанії Noosphere та Федерації ракетомодельного спорту України стало можливим проведення чемпіонату на нашій землі. Змагання, які триватимуть на спеціально облаштованому полі поблизу села Великий Дорошів, проводяться під егідою міністерства молоді та спорту України, Федерації ракетомодельного спорту України за сприяння управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації, Жовківської районної та міської влади.

Перед початком активної частини святкування згадали про тих, хто поклав своє життя за свободу і незалежність новітньої нашої Батьківщини, вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання.

Кожна країна-учасниця безумовно залишить свій слід в історії чемпіонату. Символізувати це буде пазл, шматочки якого представники закріпили на стенді, пройшовшись урочистим маршем центральною площею стародавньої Жовкви.

Продовжилися урочистості палкими промовами почесних гостей та очільників нашого міста – голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки, голови Жовківської райдержадміністрації Надії Щур, голови журі чемпіонату Терхор Возекінг, першого віце-президента федерації ракетомодельного спорту України, керівника представництва НВЮІ Михайла Рябоконя, президента федерації ракетомодельного спорту України, головного тренера збірної України з ракетомодельного спорту Ігоря Волканова, начальника відділу аналітично-інформаційного забезпечення КБ «Південне» Олександра Логінова та ін.

Поблагословив усіх учасників на успіхи та перемоги синкел Сокальсько-Жовківської єпархії о. Михайло Ткачів. А вихованці жовківського центру дитячої та юнацької творчості разом із рок-групою Юрія Клоца подарували спортсменам та організаторам змагань чудову концертну програму.

Зоряна ГУМНИЦЬКА.