Головна Спорт Відбувся фінальний матч на кубок району з футболу «Золота осінь-2015»

Відбувся фінальний матч на кубок району з футболу «Золота осінь-2015»

339
0

Фінальним матчем на кубок району з футболу  «Золота осінь-2015», який відбувся 6 грудня на сільському стадіоні с. Панчишини між командами вищої ліги  смт. Магерова та с. Бишкова, а також між командами 2-ї ліги сіл Потелича та Сулимова  (стадіон с.Сопошина),  закінчився футбольний марафон першості Жовківського району. 

У  чемпіонаті взяли участь 43 команди, які, відповідно до рішення ФФЖ, були розподілені на три ліги:  вищу, першу та другу. До участі у вищій лізі чемпіонату району допускались команди, які могли брати участь дорослим та юнацьким складами, що було обов’язковою умовою. Федерація футболу Жовківщини намагається втримати участь в першості району з футболу юнацьких складів з метою залучення молоді до розвитку спорту та популяризації футболу в селах зокрема. Однак не всі команди вищої ліги спромоглися виставити команди юнацького складу, тому в чемпіонаті району змагались лише 8 команд юнаків. Думаю, що в сезоні 2016 року всі  команди вищої ліги спроможуться брати участь дорослим та юнацьким складами.

Чемпіонське звання серед команд вищої ліги  у впертій спортивній боротьбі  вибороли гравці  футбольного клубу селища Магерова. Срібними  та бронзовими призерами стали відповідно футболісти Річок та Замку. Не обійшовся чемпіонат району з футболу і без штрафних санкцій. За порушення регламенту  було покарано команди Синькович та Річок, яким за допущені порушення було знято відповідно 5 та 3 очки.

У першій лізі чемпіонство вибороли футболісти Старої Скваряви, а срібними та бронзовими призерами районної першості з футболу серед команд 1-ї ліги стали відповідно футболісти команди  Малехова та Глинська.

Відповідно до затвердженого  виконавчим комітетом ФФЖ регламенту футбольної першості району з футболу сезону 2015 року,  чемпіон та призери чемпіонату  серед команд другої ліги визначалися  в матчах між переможцями східної та західної зон, а також між командами, які зайняли в них другі місця.

Чемпіон 2-ї ліги району з футболу визначився у матчі між командами Сопошина та Дублян, в якому переконливу перемогу та чемпіонські медалі здобули сільські футболісти з рахунком 3:1. У поєдинку за третє місце змагалися команди Візенберга  та Мокротина. Тут перемогу з рахунком 3:0 святкували футболісти  Візенгберга, які і здобули бронзові медалі та почесне 3-тє місце.

Володарем осіннього районного  кубка  2015 року  серед команд вищої ліги стала команда смт. Магерова, яка в додатковому таймі перемогла бишківських футболістів із рахунком 3:1 і вперше за останні роки зробила золотий дубль.

У фінальному  кубковому матчі серед  команд 2-ї ліги перемогу святкували футболісти села Сулимова, які в напруженій спортивній боротьбі здолали молоду футбольну дружину с. Потелича 2 : 1.

Нині футболісти не пішли на відпочинок, а змінили великий футбол на футзальний і продовжують спортивну боротьбу за перемогу у футзальній першості Жовківського району.

Андрій КОЗЕНКО, голова ФФЖ.