Головна Спорт Тріумф і реванш Карпат на турнірі Василя Ковцуна

Тріумф і реванш Карпат на турнірі Василя Ковцуна

242
0

У дні великих державних празникувань з нагоди Незалежності України вже за доброї спортивної традиції відбувся VIII міжнародний футбольний турнір пам’яті відомого вихованця футболу Жовківщини та колишнього гравця львівських Карпат Василя Ковцуна.

Спортивне дійство для юних талантів рідного футболу та зарубіжжя, вболівальників, гостей проходило 22 – 24 серпня на стадіоні «Розточчя»
м. Жовкви за сприяння Жовківської районної ради, Жовківської РДА, управління молоді та спорту РДА, Федерації футболу Львівської області та за підтримки підприємців.

Цьогоріч своє футбольне вміння на турнірі продемонстрували вихованці восьми спортивних шкіл, одна з яких із-за кордону: ДЮСШ м. Жовква, ЦПЮФ ФК «Зімбру» м. Кишинів (Молдова), ДЮСШ ФК «Львів» м. Львів, ДЮФК «Ніка – 05» м. Івано-Франківськ, СДЮСШОР ФК «Карпати» м. Львів, ДЮФК «BRW-BIK» м. Володимир-Волинський, ДЮСШ ФК «Тернопіль» м. Тернопіль, ДЮСШОР м. Ужгород. Організація змагань була продуманою заздалегідь.  Змагання відбувались за схемою двох турнірних груп, у кожній з яких виступало по 4 команди, і призові місця розігрувались відповідно до зайнятого місця у групі. Матчі обслуговували бригади арбітрів.

Уже за звичним графіком турнір розпочався із урочистого відкриття, яке відбулось 22 серпня. Щирі усмішки та натхненні молоді серця футбольного юнацтва сигналізували готовність до продуктивної спортивної боротьби. Під супровід Державного Гімну України капітанами команд було піднято синьо-жовтий стяг над стадіоном «Розточчя». В знак великої пошани молоді футболісти поклали квіти на могилу Василя Ковцуна.

Як і кожного року, так і цьогоріч футбольний турнір пам’яті Василя Ковцуна проходив у завзятій спортивній боротьбі та у дусі здорової футбольної конкуренції. Три дні юнацькі команди демонстрували на полі свій талант, волю до перемоги, бійцівський дух у погоні за призовими місцями. Глядачі мали змогу переглянути 16 матчів, у яких було забито 52 голи. Хтось виявився сильнішим, хтось слабшим — таким є спортивний етикет футбольного змагання. Проте усі виклались на всі 100 % можливостей. І в результаті, кожен колектив здобув свою маленьку перемогу, як індивідуальну, так і колективну. У підсумку призові місця розподілились між учасниками у такому порядку. Восьме місце у загальному заліку посіла команда із м. Кишинева ФК «Зімбру», сьоме — команда із Володимира-Волинського ДЮФК «BRW-BIK». Шосту сходинку турніру посіли господарі вихованці ДЮСШ м. Жовкви. П’яте і четверте місце у змаганні здобули ФК «Тернопіль» м. Тернопіль і   відповідно. А от трійка призерів виглядала ось так: бронза турніру — ДЮСШОР м. Ужгород, срібло — ФК «Львів м. Львів, золото та тріумф у турнірі за командою ФК «Карпати» м. Львів.

Варто згадати події минулогорічного  фіналу турніру В. Ковцуна,  в якому зустрілись дві львівські команди ФК «Львів» та ФК «Карпати». Цього року історія повторилась, і давні суперники знову зійшлись у вирішальному протистоянні. Минулого року свій тріум святкував ФК «Львів», а цьогоріч вдалий реванш взяли вихованці ФК «Карпат» і перемогли суперника у фінальній зустрічі з рахунком «1:0». Відтак стали  цьогорічними чемпіонами.

Церемонія нагородження футбольних колективів відбулась 24 серпня за участі мера Жовкви П. Вихопня, першого заступника гови Жовкіської РДА Б. Стахіва, керівника ДЮСШ м. Жовкви Б. Багрія та ін. Команди отримали грамоти та призові нагороди, а трійка переможців були нагороджені кубками та медалями турнірного зразка. Свої нагороди отримали і окремі таланти юнацьких команд в індивідуальних номінаціях. Приз найкращого воротаря здобув гравець молдавської команди ЦПЮФ ФК «Зімбру» Олег Малак, приз глядацьких симпатій дістався Віталію Шеремету з команди ДЮСШ ФК «Тернопіль», наймолодшим гравцем турніру став вихованець команди із Володимира-Волинського ДЮФК «BRW-BIK» Михайло Покора. Звання найкращого захисника турніру було присвоєне гравцю команди ДЮСШ Жовква Антону Карпляку, найкращим бомбардиром став Микола Рудзь, вихованець  ДЮСШ ФК «Львів», а головний приз, гравця турніру отримав футболіст колективу СДЮСШОР ФК «Карпати» Іван Залізко.

Турнір закінчився, а добра слава про футбольне свято та світлу пам’ять прекрасного спортовця, вихованця розточанського футболу Василя Ковцуна житиме у серцях усіх шанувальників цього виду спорту, зокрема в щирих серцях тих юних футбольних дарувань, які вже восьмий рік поспіль демонструють свою майстерність та віддають пошану на цьому пам’ятному турнірі.

Віталій СЛУКА.