Головна Спорт Турнір пам’яті Анатолія Жаловаги у Дублянах

Турнір пам’яті Анатолія Жаловаги у Дублянах

288
0

26 листопада 2017 року в дні святкування четвертої річниці Революції Гідності гостинно відчинила двері Дублянська загальноосвітня школа І-ІІІ ст., у спортивному залі якої зібралися волейбольні команди району та гості з міста Львова, щоб визначити переможця І Відкритого турніру з волейболу пам’яті Героя України Анатолія Жаловаги.

Турнір відбувався за ініціативи спортивної громадськості Жовківщини, Жовківської райдержадміністрації та підтримки дирекції Дублянської ЗОШ.
На змагання прибули команди з м. Жовкви, смт. Куликова, с. Зашкова, м. Дублян та м. Львова. Були присутні батько та брат Героя — Григорій Петрович та Андрій Жаловаги. У своєму виступі батько розповів про дитячі роки Анатолія, його навчання у Дублянській ЗОШ та професійне заняття спортом. Він висловив подяку організаторам за вшанування пам’яті сина та побажав учасникам гарної гри.

Опісля вшанували хвилиною мовчання Анатолія Жаловагу та усіх Героїв Небесної Сотні — тих, хто сьогодні з небес допомагає нам оберігати молитвами і духом нашу рідну Україну. Від учасників турніру було покладено квіти до меморіальної дошки А. Жаловазі на приміщенні Дублянської загальноосвітньої школи, яка сьогодні носить його ім’я.

Безпосередньо під час змагань спортсмени-аматори показали свою майстерність та жагу до перемоги. Місця розподілились так: І місце — «Лімо» (м. Львів), ІІ — Дубляни-Зашків, ІІІ — Жовква, ІV — Куликів.
Кубок переможця та медалі призерам вручав батько Анатолія. Організатори вирішили проводити цей турнір щороку, залучаючи й інші команди Львівщини.