Головна Спорт Вуличний футбол — на радість всім

Вуличний футбол — на радість всім

234
0

Тієї неділі головне святкове дійство у Добросині відбулось на центральному стадіоні. Змагання з футболу було приурочене вагомій даті — 600-річчю першої згадки про село, тож викликало неабиякий інтерес у місцевої публіки.

Сюди кликали добросинців як чудова, по-літньому тепла погода, так і неординарний спортивний захід — футбольний турнір серед вуличних команд. Ідея належала місцевій владі та РО ВФСТ "Колос", очільник якої Ігор Савка — уродженець Добросина. І палко підтримували гравців-односельчан як сільський голова Галина Гец, так і головний районий "колосівець".

Головний приз — Кубок Добросина — виборювали аж 12 місцевих дружин, по 8 гравців у кожній, що змагались два тайми по 20 хвилин на зменшеному полі. Найкраще зарекомендували себе гравці команди "Бруківка", які спочатку переграли "Галичину" — 2:0, а згодом "Пили" (2:1). Відтак у головній зустрічі посперечались із футболістами вулиці Центральної, які були сильнішими у зустрічах із "Краснівське" та "Задвір".

Цікава, напружена боротьба завершилась мінімальною звитягою копунів "Бруківки".

Турнір дав змогу позмагатися всім шанувальникам шкіряного м’яча, тож у ньому взяли участь футболісти віком від 15-ти до 45-ти років.

Організаційну допомогу надав тренер ДЮСШ "Юність", вчитель Добросинської ЗОШ Тарас Паска. Кращим гравцем турніру став Микола Блащак ("Бруківка"), а бездоганно відсудив змагання арбітр зі Сопошина Володимир Блащак.

Головний приз турніру здобули копуни "Бруківки", друге місце — за гравцями з вул. Центральної, а "бронзу" завоювали футболісти "Галичини". Команди нагороджені кубками (різної величини, в залежності від зайнятого місця) та грамотами.

Спонсорами Кубка Добросина виступили РО ВФСТ "Колос" та місцева сільська рада, яким учасники та глядачі висловлюють щиру подяку.

Тарас НЕВГАМОВНИЙ.