Головна Спорт У Жовкві змагалися найкращі велосипедисти України

У Жовкві змагалися найкращі велосипедисти України

541
0

15-й раз поспіль родина Керницьких разом із Жовківською РДА, Львівським обласним центром «Спорт для всіх», Львівською обласною федерацією велоспорту у Жовкві організовує вже традиційні змагання з велосипедного спорту на шосе.
Два дні поспіль найкращі команди з міст Жовкви, Львова, Тернополя, Червонограда, Дрогобича, Рівного, Ужгорода, Хмельницького та Республіки Польщі змагались за почесні місця з Відкритого чемпіонату Львівської області з велосипедного спорту на шосе, присвяченого пам’яті заслуженого тренера України, майстра спорту Збігнєва Керницького.

Суботньої спекотної днини на площі перед будівлею Жовківської районної ради та Жовківської РДА проходило урочисте відкриття змагань, у яких взяли участь голова Жовківської районної ради Роман Горбань, мер міста Петро Вихопень, директор обласної дитячої юнацької спортивної школи Мирослав Возний, представник управління молоді і спорту Львівської обласної державної адміністрації Орест Куценко, головний суддя змагань, національний суддя Федерації України Володимир Набойщиков та діти й онуки Збігнєва Керницького, які виступили з вітальним словом та побажали учасникам перемог.
Змагання проводились у двох дисциплінах: індивідуальна гонка на дистанції 10 км та групова гонка на 15 км, 30, 45 км для різних вікових груп.

Згідно зі затвердженим положенням, у перегонах взяли участь усі охочі спортсмени різних вікових груп: молодші юнаки та дівчата 2000-2002 р. н., юніори чоловіки та жінки, жінки-ветерани, чоловіки-ветерани від 30 до 60 років і старші.
Учасники змагань, що посіли 1, 2, 3 місця, були нагороджені медалями, грамотами та подарунками від організаторів змагань.
Цікаве велосипедне суперництво відбулося за сприяння Жовківської районної ради і РДА, Жовківської міської ради, управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА, ПАТ PZU-Україна, компанії «Райтекс», ТзОВ «Гульдманн-Україна» та ПП Анатолія Копія.

Кращими спортсменами Жовківського відділення велосипедного спорту, які показали відповідні результати впродовж двох днів змагань стали: Надія Щур – І місце, Галина Фесюк – ІІ місце, Артем Потопляк – ІІІ місце, Ростислав Жуковський – ІІ місце і Роман Селіверстов – І місце.

Довідка. XV-ий Відкритий Чемпіонат Львівської області з велосипедного спорту на шосе тра-диційно присвячений  пам’яті Заслуженого тренера України, майстра спорту Збігнєва Керницького. Збігнєв Владиславович Керницький народився в м. Жовкві в 1938 році і лише після служби в армії почав займатись велосипедним спортом. Виконав розряд майстра спорту з велосипедного спорту на шосе, а після завершення спортивної кар’єри перейшов на тренерську роботу  та взявся за розвиток велосипедного спорту на Жовківщині. Завдяки наполегливій праці отримав звання Заслуженого тренера України, був старшим тренером збірної команди Львівської області з велосипедного спорту на шосе. Найвидатнішими успіхами у тренерській роботі були: чемпіон світу у командній гонці на 100 км. – Петро Жуковський, 9 вихованців стали чемпіонами України, 24 вихованці – чемпіони і призери змагань різного рангу колишнього Радянського Союзу. Завдяки вихованцям Жовківського відділення велосипедного спорту про історичне місто Жовкву почули не тільки в Україні, а навіть далеко за кордоном, де завойовували призові місця жовківські велосипедисти, такі як Чорній Михайло, Селіверстов Олександр, Пелих Павло, Ясиновський Роман та багато інших.  

Зоряна ГУМНИЦЬКА.