Головна Спорт В Жовкві відбувся шаховий турнір

В Жовкві відбувся шаховий турнір

537
0

На святі — за шахівницями

30 шахових мудрагеликів з міст і селищ Жовківщини відзначили 28 річницю Незалежності України в безкомпромісній боротьбі за шахівницями. Розділені на три турніри зі шахової майстерності, вони змагалися за нагороди Жовківської міської ради і Жовківського ШШК “Дебют” (керівник П. Лесик). Відмінна погода, доброзичливість приватних підприємців Сергія Жука та Івана Костюка, які надали місце на площі Вічевій для проведення змагань, сприяло створенню чудових умов для учасників. Початок турніру благословив о. Софрон, а головний суддя змагань В. Копцюх визначив цілі та мету спортивного заходу, а також правила для зовсім юних шахістів, які вперше брали участь у змаганнях.

У підсумку в турнірі шахістів з початковою підготовкою першим був Богдан Борковський 2008 р.н. (с. Зарудці, тренер В. Кухта), бо досяг абсолютного результату —11 з 11 очок! На другому місці —  Нікіта Робота 2010 р.н. (м. Рава-Руська, тренер Т. Горячий) з результатом  9 з 11. Третім став Григорій Бакум 2010 р.н. (м. Жовква, тренер П. Лесик) — 8 з 11. Ці юні шахісти виконали норматив 4 спортивного розряду, що стане їм стимулом для подальшого спортивного росту.

Окрім переможців, нагородами були відзначені за найкращі результати серед наймолодших: Максим Лесик 2012 р.н. (м. Жовква, тр. А. Лесик), Денис Дерешок 2011 р.н. (м. Жовква, тр. В. Копцюх) і Євген Ферко 2011 р.н. (с. Стара Скварява, тр. В. Копцюх). Найкращою серед дівчат стала Марія Вишенко 2011 р.н. (м. Жовква, тр. П. Лесик), а найперспективнішим гравцем визнано 6-річного Богдана Перепелицю, нагороди якого чекають вже на найближчих змаганнях.

Турнір шахістів 4 розряду: 1 місце  —  Ілля Звір 2010 р.н. (смт. Куликів, тр. Ю. Красногор) — 6,5 з 8; 2-ге — Маркіян Мурдза 2008 р.н. (м. Жовква, тр. В. Копцюх) – 6 з 8; 3-тє —  Святослав Дзюнька 2008 р.н. (м. Жовква, тр. В. Копцюх) — 6 з 8. Найкращий результат серед дівчат і п’яте місце виборола Соломія Гах 2007 р.н.

Головний турнір шахістів 1-3 розряду: перше місце – Андрій Янкович (м. Жовква) — 7,5 з 8, друге — Іван Бутляр (м. Жовква) 5,5 з 8, третє — Остап Гах 2010 р.н. (м. Жовква) — 5 з 8.

4 місце і найвищий результат серед ветеранів показав Олег Цікало. Кращими серед школярів стали Денис Ганюченко (м. Рава-Руська, тр. Т. Горячий) та Максим Іванов (м. Жовква, тр. В. Копцюх). Найкращими серед футболістів, що брали участь у турнірі, були Сергій Рубан та Василь Михняк (м. Жовква).

Організатори змагань висловлюють щиру вдячність за підтримку батькам, тренерам, а також підприємцям Івану Дорошу, Івану Костюку та Сергію Жуку за внесок у розвиток шахів у районі.

 

Петро Лесик