Головна Спорт Володимир Кухта – чемпіон Жовківського району з шашок-64

Володимир Кухта – чемпіон Жовківського району з шашок-64

326
0

Понаддесятирічний відтинок часу сплив відтоді, як востаннє проводився чемпіонат Жовківщини з шашок-64. І ось минулої суботи, за організації шахово-шашкового клубу «Дебют», довготривала перерва закінчилась. У затишній залі Жовківського райвідділу освіти зібралося чимало прихильників цієї древньої гри. Позмагатись за шашковими дошками нагодилось аж 33 учасники, серед них 21 гравець – школярі. Тож діти були розділені на три групи. У дорослому турнірі взяла участь і одна жінка.

Майже шість годин тривали цікаві безкомпромісні поєдинки, які принесли доволі несподівані результати.

У змаганнях серед дорослих досить впевнену гру демонстрував жовків’янин Ігор Мариняк. Після п’яти турів у нього була максимальна кількість очок. На два бали менше — у Івана Дороша зі Жовкви, Михайла Фуца з Купичволі та зашківця Воло-димира Кухти. Втім вирішальними виявилися три останні тури, які розставили призерів у такому порядку: 1-ше місце — В. Кухта (19 очок), 2-ге — І. Мариняк (18 очок), 3-тє — М. Фуц (16 очок). Ігор Дорош при однаковій кількості очок став четвертим через гірший коефіцієнт. Зате він очолив трійку переможців серед ветеранів. На другій сходинці — О. Осипов, далі — Ю. Галкін (усі — м. Жовква).

Досить пристойно виступили і жовків’яни А. Янкович та В. Гумен.
У дитячому турнірі вісім переможців із трьох груп розіграли в одноколовому змаганні головні нагороди. Відтак серед наймолодших гравців (вік 2010-11
рр.) перемогу святкував равчанин А. Басай, його земляк А. Казюк посів третє місце, а другим став Д. Дацко із Зашкова. Найкращий результат серед юнаків показав Д. Бірбан (с. Зашків), на другій сходинці — Д. Ганюченко, третій показник — у М. Сала (обидва з Рави-Руської).

У шашкових двобоях серед дівчат перемогла Д. Гецко, друге місце дісталося М. Яремі, третє — С. Казюк. Остання, до того ж, виборола четверте місце серед всіх школярів. Переможці і призери нагороджені кубками, медалями і дипломами.

Змагання, які судив В. Копцюх, пройшли на високому організаційному рівні, дали змогу розкритися молодим талантам. Зростає інтерес до гри в шашки і в дорослих. Тож вже, сподіваємося, невдовзі представництво гравців на подібних змаганнях буде ширше і більш кваліфіковане.

Щира подяка від організаторів — сектору молоді і спорту Жовківської РДА — за сприяння, відділу освіти — за надане приміщення, а також підприємцю Івану Дорошу — за грошові нагороди.

Ярослав ГЛУТКОВСЬКИЙ.