Головна Спорт Юні шахісти Жовківщини знову серед кращих

Юні шахісти Жовківщини знову серед кращих

294
0

Із метою популяризації шахів на Львівщині, виявлення  шахових талантів  та підготовки до участі в першості України у Львівській області проводиться  Кубок області з шахів «Юні таланти».

Організаторами турніру є Управління з питань фізичної культури  та спорту Львівської ОДА, Львівська обласна шахова федерація та Львівська шахова Академія.

Солодкий партнер змагання — “Галицька Здоба”. Безпосередня організація змагань  покладена на керівника Львівської шахової Академії Назара Фірмана. Головний суддя змагань — Андрій Хрипач. Участь у змаганнях беруть шахісти 2008 року народження і молодші (до 9 років).

Кубок області відбуватиметься 7 етапів. На кожному етапі змагань учасники отримують залікові бали. Нагородження переможців  проходить по закінченні кожного етапу, за підсумками набраних очок в кожному етапі  на останніх фінальних змаганнях будуть нагороджені переможці в загальному заліку. Заліки проходять окремо для хлопчиків та дівчат в двох вікових категоріях до 9 років та до 7 років.

На минулих вихідних у Львові відбувся ІІ етап змагань, участь в якому взяли 132 учасники. Серед шахістів традиційно були представники міст Жовкви та Рави-Руської. Найкращий результат показав жовківчанин Роман Лемещук, який став переможцем серед хлопців  у віковій категорії до 7 років. Успішно виступила юна равчанка Соломія Казюк, яка посіла ІІ-ге місце серед дівчат.

Переможці та призери отримали медалі, кубки і призи від організаторів та спонсорів.

Наш кореспондент.