Головна Спорт Жовківчани гідно виступили на змаганнях з авіамодельного спорту на відкритому кубку України

Жовківчани гідно виступили на змаганнях з авіамодельного спорту на відкритому кубку України

264
0

Після чемпіонату світу у Вроцлавеку (Республіка Польща, див. «Відродження» за 25 вересня 2014 р.) змагання з авіамодельного спорту завітали на відкритий кубок України (повітряний бій) до Жовкви. Організували їх сектор молоді та спорту Жовківської РДА (керівник Ольга Калиновська), Жовківська міська рада (мер міста Петро Вихопень), Федерація авіамодельного спорту України, Установа дитячоюнацьких спортивних та молодіжних клубів Жовківського району иректор Андрій Умрихін), служба у справах дітей Жовківської РДА (начальник Віра Павлова).

 У суперництві взяли участь понад 40 спортсменів. За чемпіонство боролися змагуни з Києва, Донецька, ІваноФранківська, Чернівців, Черкас, Закарпатської області, Угорщини тощо. Три дні у жовківському небі малювали неймовірні віражі маленькі літачки, власники яких намагались довести свою перевагу над супротивником. За цим цікавим видовищем спостерігало чимало глядачів, особливе захоплення воно викликало в дітей.

Переможцями у класі моделей з об’ємом двигуна 2,5 куб. см. стали: 1-ше місце – Костянтин Максименко (м. Київ); 2-ге місце – Ігор Міленін (м. Донецьк); 3-тє місце – Ілля Редюк (м. Сквира Київської обл.). У класі моделей з обємом двигуна 1,5 куб. см. пєдестал пошани виглядав наступним чином: 1-ше місцеАндрій Умрихін (м. Жовква); 2-ге місце – Ігор Олійник (м. Чернівці); 3-тє місце – Станіслав Чорний (м. Київ). Серед юнаків найвищі місця вибороли: 1-ше місцеІлля Редюк (м.  Сквира Київської обл.); 2-ге місце – Іван Чорний (м. Київ); 3-тє місце – Павло Мазур (м.  Вінниця). У командному заліку звитягу святкувала дружина з міста Києва, «бронзові» нагороди – у спортсменів з Донецька, на третьому місці – жовківчани.

Хоча жовківські юнаки Дмитро Несімко, Віктор Терех, Вадим Єрощук посіли четверте місце, вони внесли вагомий внесок у загальну командну скарбничку.

На змаганнях побували представники Збройних Сил України, які попросили допомогти у закупівлі та укомплектуванні безпілотних літальних апаратів дальньої розвідки. У підсумку були зібрані кошти в сумі 9600 грн., завдячуючи громадським організаціям «Допомога Армії», «ЗАСТУП», приватному підприємцю Віталію Перетятку та громаді Жовківщини.

Організатори та спортсмени висловлюють щиру подяку директору та технічному персоналу стадіону за допомогу в організації й підготовці спортивного комплексу до змагань. Варто відзначити у цьому ракурсі роботу тренерського колективу Установи дитячо-юнацьких спортивних та молодіжних клубів у Жовківському районі (директор, майстер спорту Андрій Умрихін).

Тарас НЕВГАМОВНИЙ.