Головна Культура НА СТАРИЙ НОВИЙ РІК У ЖОВКВІ

НА СТАРИЙ НОВИЙ РІК У ЖОВКВІ

485
0

14 січня з усіх куточків Жовківщини з’їхалися колядники у райцентр, щоб продемонструвати свої оригінальні вертепні дійства. Від районного Народного дому учасники колективів дружньо і з колядою урочистою ходою попрямували на площу Вічеву. Попереду — Звіздарі із різдвяними зірками у руках, котрі сповістили новину народження Божої Дитини у Вифлеємі.

Фестиваль «Парад вертепів» у нашому місті став уже традиційним. Цьогоріч свій різдвяний репертуар представили учасники чудових 14 колективів із Забір’я, Голокам’янки, Волиці, Дубрівки, Равського, Замочку, Любелі, Мокротина, Волі Висоцької, Волі Гамулецької, Блищиводів, Костеєва, В’язови, Глинська.

Незважаючи на пронизливий мороз, діти та юні у найімпровізованіших костюмах випромінювали тепло і позитив. Святковий захід розпочали дівчата хореографічного колективу районного Народного дому STAN (кер. Люся Томак), пісня І. Федишин «Україна колядує» із запальним різдвяним мотивом заворожує кожного.

Продовжила виступ Анастасія Толстова із м. Сватова Луганської області та солістка Євгенія Таранюк-Батючок, які виконали колядки та різдвяні пісні. Мешканців Жовкви та гостей привітала теплими зиченнями голова Жовківської РДА Надія Щур, подякувавши учасникам вертепів, що знайшли час і приїхали у Жовкву поколядувати. Молодці діти, школярі, їх настаники, які бережуть і пропагують традиції різдвяних свят, несуть радісну звістку від хати до хати. У колядках, віншуваннях ми прославляємо народження Богонемовляти, дякуємо Господу за дар любові і віри у кожному серці.

Проте прикро, що жовків’яни не прийшли на огляд вертепного дійства. Чи то холоду злякалися, чи збайдужіли? А учасники вертепів разом із наставниками направду постаралися і щиро хотіли донести різдвяну радість до ширшого кола мешканців Жовкви.

Уляна ЛАЩІВСЬКА.