Головна Культура На Стрийщині відбувся молодіжний патріотичний вікенд «Під Покровом Волі»

На Стрийщині відбувся молодіжний патріотичний вікенд «Під Покровом Волі»

163
0

Впродовж цих вихідних з нагоди Дня Захисників і Захисниць України на базі навчально-виховного центру «Гайдамацька Січ» відбувся національно-патріотичний вишкіл «Під Покровом Волі». Організувала захід Громадська організація Навчально-виховний центр «Гайдамацька Січ» за підтримки Львівської ОДА, Львівського будинку офіцерів та громадського формування з охорони громадського порядку «Народна Самооборона». Учасниками вишколу стала учнівська молодь Львівщини віком 14-15 років.

Стартував вишкіл з тренінгу «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція», метою якого є формування громадянської свідомості, особистої гідності, мотивація молоді бути кращими, розвиток лідерських навичок, популяризація здорового та безпечного способу життя, любові до України та готовності до її захисту, як вже сьогодні – в інформаційному просторі, так і в майбутньому – зі зброєю в руках. Ввечері учасники вишколу переглянули та обговорили фільм «Іловайськ».

Ранок другого дня розпочався з заняття-тренування з військової тактики. По обіді відбувся концерт, програму якого підготував 58-й Будинок Офіцерів. Перед молоддю виступили капелан, священник ПЦУ о. Андрій Феденьків, учасник проєкту «Пісні війни», воїн ЗСУ, автор і виконавець власних пісень Олександр Рожко та співачка-волонтерка, методист 58-го Будинку Офіцерів Мар’яна Герляк. Під час концерту школярі передали для наших Захисників привітальні листівки-обереги, які будуть передані на передову нашим воїнам. Перед вечерею відбулося друге, практичне заняття з військової тактики. Увечері зібралися на патріотичну гутірку, під час якої переглядали короткометражні фільми на історичну тематику та обговорювали важливість власної освіченості, відповідального ставлення до життя і національно-патріотичної складової громадянського суспільства.

Зранку до обіду третього дня учасники, об’єднані в команди, виборювали перемогу в турнірі по страйкболу. Після обіду відбулося нагородження переможців, відзначення учнівської молоді дипломами та урочисте закриття вишколу. На зворотному шляху додому, школярі відвідали Історико-краєзнавчий музей «Сколівщина».

На Стрийщині відбувся молодіжний патріотичний вікенд «Під Покровом Волі» На Стрийщині відбувся молодіжний патріотичний вікенд «Під Покровом Волі» На Стрийщині відбувся молодіжний патріотичний вікенд «Під Покровом Волі» На Стрийщині відбувся молодіжний патріотичний вікенд «Під Покровом Волі» На Стрийщині відбувся молодіжний патріотичний вікенд «Під Покровом Волі» На Стрийщині відбувся молодіжний патріотичний вікенд «Під Покровом Волі»