Головна Культура Наша пісня буде жити вічно!

Наша пісня буде жити вічно!

470
0

Жовківською районною дитячою бібліотекою розроблено бібліотечну програму літніх читань «Відпочивай, але про книгу не забувай» для проведення змістовного дозвілля читачів у бібліотеці, оздоровчих таборах, з метою активного залучення до читання, популяризації книги. Вже пройшло безліч цікавих заходів.

24 червня у дитячий табір «Росинка» працівники бібліотеки (Надія Хомишин — завідувач дитячої бібліотеки, Леся Клепач — бібліотекар) приїхали не самі, а з вихованками Жовківського центру дитячої творчості — А. Демянець, А. Арсентєвою, І. Кузьмін, X. Джурик, Т. Гожельник (керівник — Анатолій Щурик) з масовим заходом «Наша пісня буде жити вічно», позаяк в цей день в таборі проходив день української пісні.

Перед початком заходу Надія Хомишин провела з дітьми невеличку вікторину, щоб впевнитись що тут сидять справжні українці, які добре знають українські пісні і вміють їх співати. Діти охоче відповідали на запитання вікторини, радувало, що вони добре знають народну і сучасну українську пісню, їх авторів, виконавців. Після слів ведучої ніжно вплелися дитячі голоси Аліни Демянець, Христини Джурик, Аліни Арсентєвої, Ірини Кузьмін,Тані Гожельник в барвистий віночок українських пісень, що так зачарували присутніх. Більше години мелодійно, натхненно звучали пісні у виконанні цих дівчаток, а виконали їх вони понад двадцять.

Були це твори про наш край, про його минуле,про батьків, про мову, жартівливі пісні, пісні про наших героїв, яких народила революція Майдану. Особливо зворушили всіх пісні «Нашим героям», «Свіча», «Мамин оберіг», «Балада про мальви», «За любов і волю». Аліна Демянець зачарувала всіх піснею, яку виконала  англійською мовою. Тетяна Гожельник розповіла легенду про пісню та прочитала вірші «А на моій землі іде війна…», «Я — українка!…».

На завершення учасники заходу виконали пісню «Щастя і добра!», побажавши всім щастя, добра, миру в домівках.

День української пісні «Наша пісня буде жити вічно» в дитячому оздоровчому таборі «Росинка» об’єднав всіх присутніх в єдину українську родину.

Надія ХОМИШИН.