Головна Культура Жовківські учні мають можливість взяти участь у конкурсі творчих робіт про Голокост

Жовківські учні мають можливість взяти участь у конкурсі творчих робіт про Голокост

376
0

Український інститут вивчення Голокосту «Ткума» спільно з Міністерством освіти і науки України проводять XV Міжнародний конкурс «Уроки війни та Голокосту – уроки толерантності».

Участь у конкурсі сприятиме формуванню знань про поліетнічну та багатокультурну історію України і міжнаціональні відносини, ствердженню національної свідомості та історичної пам’яті, усвідомленню значення уроків історії для сьогодення.

До участі у конкурсі запрошують: учнів 8-11 класів шкіл, гімназій, ліцеїв; учителів загальноосвітніх навчальних закладів; класних керівників та організаторів виховної роботи загальноосвітніх навчальних закладів; студентів та аспірантів. Учасники конкурсу можуть бути як представниками України, так й інших країн.

У конкурсі серед запропонованих тем є загальні питання методології, актуальні питання національної історії України, трагедія Голодомору та нацистський геноцид щодо ромів тощо.

На конкурс приймаються:

науково-дослідницькі роботи з історії, літератури, філософії, соціології, політології й інших гуманітарних і суспільних дисциплін;
пошукові роботи (інтерв’ю, дослідження на краєзнавчих чи сімейних матеріалах та ін.);
творчі роботи (есе, оповідання, вірші, малюнки, документальні і документально-публіцистичні фільми, анімаційні фільми, мультимедійні роботи та інші твори);
методичні розробки вчителів.

Термін подачі заявок на участь у конкурсі визначено до 15 липня, термін подачі самих робіт – до 1 серпня, а підведення підсумків, нагородження переможців і лауреатів конкурсу відбудеться 25-28 вересня.

На переможців конкурсу чекають дипломи, подарунки, публікації та запрошення брати участь у міжнародних заходах.

З умовами проведення конкурсу та вимогами до оформлення конкурсних робіт можна ознайомитисятут.