Головна Культура Просто, доступно, красиво і зручно в бібліотеці на Жовківщині

Просто, доступно, красиво і зручно в бібліотеці на Жовківщині

645
0

Творці біографій сіл — це звичайні люди, ті, хто в них народилися й виросли, ті, кому долею призначено жити і працювати на цій землі. Здавна славиться с. Артасів талановитими людьми. Немає такого ремесла, до якого не приклали б своїх рук мешканці — ткачі і ковалі, музиканти, теслярі, вишивальниці бісером, художники… Та найбільша слава — хліборобам, які в усі віки були годувальниками сім’ї, родини.

Храмом духовності, місцем збереження книжкових скарбів, осередком цікавого спілкування і відкриття прекрасного є сільська бібліотека-філія. Бібліотека на селі — це чи не єдине місце, де кожен житель може реалізувати своє конституційне право на вільний, рівноправний доступ до найрізноманітнішої інформації, отримати можливість для безперервної освіти, для гармонійного розвитку своєї особистості. Документно-інформаційний фонд Артасівської книгозбірні, розкритий через книжкові виставки і  тематичні полиці, є універсальним за своїм складом і нараховує 3500 одиниць. За останніх три роки артасівська книгозбірня оновила свій фонд на 1000 періодичних видань. 350 жителів села, а це  — кожен десятий, є користувачами бібліотеки. Очолює книгозбірню Наталія Забавська (на світлині).

Читачам приємно відвідувати її, адже тут панує дружня атмосфера, все чітко налагоджено, на своєму місці, і, водночас, просто, доступно, красиво і зручно. Органічне входження в життя громади села, внесок у виховання дітей і молоді, роль у створенні культурного середовища — все це чинники, які зробили цю бібліотеку важливою складовою соціуму села. І в цьому велика заслуга бібліотекаря бібліотеки-філії. Наталія Ярославівна — людина виняткової працьовитості, творчого пошуку, високого професіоналізму, яка здатна вкладати душу в улюблену справу. А якщо є така відданість обраному фаху, є любов до відвідувачів, то бібліотека перетворюється в рідний дім, де проходить життя, де щодня готуються до зустрічі дорогих гостей — читачів.

Зоряна ГУМНИЦЬКА.