Головна Культура Таланти Жовківщини — на обласній сцені

Таланти Жовківщини — на обласній сцені

457
0

У неділю, 27 листопада, Львівська обласна філармонія зустрічала учасників творчого звіту мистецького потенціалу Жовківщини "Вінок Україні сплітаю з талантів Жовківського краю". До обласної філармонії завітали перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Ростислав Замлинський та директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА Христина Береговська.

У концерті взяли участь 27 колективів художньої самодіяльності, понад 300 артистів. У репертуарі талантів Жовківщини — українські народні, патріотичні та ліричні пісні, хореографічні композиції. Своїми виступами радували народний оркестр народних інструментів НД м. Рави Руської, народна чоловіча хорова капела «Діброва», народна хорова капела «Розточчя», народна хорова капела «Джерела Розточчя», народний ансамбль танцю «Первоцвіт», народний жіночий вокальний ансамбль «Журавка», вокальне жіноче тріо «Барви», народний сімейний ансамбль «Кожушки», чоловічий вокальний квінтет «Срібні дзвони», ансамбль бандуристів Жовківської ДШМ, народний камерний оркестр НД м. Дублян, тріо акордеоністів Resonance, гурт Drums – bend, студія бального танцю GloriaDance, вокальний жіночий ансамбль «Елегія», народний ансамбль «Троїсті музики», народний фольклорний ансамбль «Боянчанка», фольклорний колектив «Вишиванка», народний фольклорно-етнографічний колектив «Джерело», народний ансамбль танцю «Первоцвіт», Микола Стахура, Оксана Лопата, Оксана Заремська, Михайло Заборський.

А також дует у складі Галини Чорної та Галини Дорош. Ведучі Оксана Войтович та Богдан Бовшик  піднесено представляли представників творчої плеяди нашого району.
Таке велике дійство непросто організувати, вагомих зусиль для організації цього заходу доклали Жовківська райдержадміністрація на чолі з Надією Щур, Жовківська районна рада на чолі з Романом Горбанем, Жовківське відділення поліції на чолі з начальником відділення поліції, старшим лейтенантом поліції Олександром Гостіщевим. Але головну ношу в організації цього свята взяли на себе працівники відділу культури, районного Народного дому та Народних домів району. Керівник відділу культури Галина Фесюк зуміла організувати на високому рівні не лише те, що було презентовано на сцені та в холі філармонії, але й те, що залишилося "за кадром". Директор районного Народного дому Тарас Мудрий доклав всіх зусиль, щоб організувати якісне технічне забезпечення, врахував усі деталі, які виникали під час концерту, методисти — Володимир Постольон, Іванна Луцик, Оксана Войтович, Роман Слука, Наталія Парамонова — за час усієї підготовки заходу викладалися на повну, працівники бібліотечної системи та працівники культури організували прекрасну виставку творів народних умільців.
Потрібно віддати належне організаторам та усім учасникам творчого звітного концерту, адже концерт був грандіозним.

За масштабну роботу, щирість душі та позитивну енергетику  голова Жовківської райдержадміністрації Надія Щур та голова районної ради Роман Горбань дякували учасникам та організаторам, а також усім, хто активно працює задля розвитку культурного потенціалу району, допомагає зберігати та примножувати безцінну спадщину наших предків.
Також на гостей та учасників чекала виставка народних умільців Жовківщини – вишивка, вироби з бісеру, лози, книги, лялька-мотанка  та святкове частування.

Наш кореспондент.