Головна Культура У Львові вперше показали вишиванки родини Франків

У Львові вперше показали вишиванки родини Франків

419
0

Цими вихідними у домі Франка у Львові вперше показали вишиванки родини Франків, а відомі львів’янки організували дефіле у вишитому одязі з власних родинних колекцій.

Виставку приурочили до Дня музею, Дня вишиванки, а також Дня Європи.
Також відбулося етнодефіле з участю відомих львів’янок, котрі демонстрували вишитий одяг з родинних колекцій. Участь у показі взяли, зокрема, народний депутат України Оксана Юринець, директор Міжнародного інституту культури, освіти та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» Ірина Ключковська та ініціатор і втілювач проекту «Пісні війни» Галина Гузьо.
Згодом пройшов аукціон «Ангели надії», під час якого зібрали понад 24 тисячі гривень, котрі скерують на придбання оптики для бійців, які боронять територіальну цілісність України.

«Українські жінки – найкращі, бо бережуть національні традиції, передають їх від покоління до покоління і примножують сучасною інтерпретацією. Українські чоловіки – найсильніші, бо захищають наш спокій і спокій цілої Європи, день якої ми відзначаємо сьогодні. Наші люди – найщедріші. Віддадуть навіть останнє на благе діло, – зазначено на Фейсбук сторінці Дому Франка. – Було Франково!»