Головна Культура За роботящі руки — низький уклін

За роботящі руки — низький уклін

495
0

Нашу Україну називають хлібним краєм, бо люди, котрі тут живуть, здавна були великими працелюбами, вміли гарно обробляти землю і вирощувати хороші врожаї. З давніх-давен восени, коли зібрано врожай, а комори та стодоли заповнені збіжжям, ми відзначаємо свято працівників сільського господарства. Гідно вшанували хліборобів і в Кам'яній Горі.
Дякуючи Богу за щедрий врожай у селі та засіяні поля під майбутній врожай, о. Ярослав відправив  Святу Літургію у місцевій каплиці. Опісля усі працівники сільського господарства завітали у Народний дім на святковий концерт.

Ведучі свята Г. Надяк і Г. Харечко радо привітали усіх присутніх у залі. А учасники художньої самодіяльності дарували їм музичні номери. Активну участь у концертній програмі брав фольклорний ансамбль «Берегиня», який виконав в’язанку українських пісень. Порадували виступом гості з Магерова – дует Надії та Ігоря Сковронів. Захопили своїми голосами місцеві солісти Д. Данчівська та Д. Харечко.

За святковим столом точилися приємні розмови, присутні ділилися спогадами, пригадували найкращі роки. Хоч і важко працювали, але поверталися додому з піснею на устах. Хлібороби вміли цікаво відпочивати. Проводилися свята «Першого снопа», «Обжинки», «Заривки льону», «Замолотки», «День комбайнера» та ін. А доярки, їдучи із полігонної дойки, у вечірню пору своїми солов’їними голосами веселили село й усю околицю.

Нині у Кам’яногірській сільській раді розпайовані усі землі, кожен господар отримав свій пай і працює на власному наділі. У селі створений кооператив «Загора», у якому 46 членів, керівник Петро Каліка. Окрім цього, до кооперативної співпраці долучаються мешканці Погариська, Зубейок, Лаврикова, Замку. Кооператив заготовляє молоко у своєму селі та у сусідніх, щомісячно беруться проби молока для профілактики захворювань у корів. Постійно проводяться семінари-навчання на різну тематику.

У нашому селі успішно працюють два фермерські господарства. Одне займається тваринництвом молочного напрямку – керівник Микола Пилипець, інше, очолюване Федором Кужимом, — рослинництвом.
Тож бажаємо усім  трудівникам села міцного здоров’я і людського щастя. Нехай Бог благословляє Ваші ниви на щедрий урожай! Хай над ними завжди буде мирне небо, а в кожному домі панують добро і злагода!

Надія Шумило,
завідувач Народного дому
с. Кам’яної Гори.