Головна Спорт Основне — безпека дітей

Основне — безпека дітей

208
0

Сьогоднішнє молоде покоління освоїло усі види транспорту. На жаль, маємо від цього не тільки користь, але і багато проблем. Тому зустріч з інспекторами Жовківського РСТК ТСО України була бажаною у Новокам’янській ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Актовий зал 14 травня 2014 року був заповнений учнями і працівниками школи. До нас завітали Євген Курій — викладач правил дорожнього руху та будови транспортних засобів, і Андрій Вільчинський, — майстер виробничого навчання водіння ТЗ. Гості провели цікаву бесіду про безпеку дорожнього руху, використовуючи великий набір плакатів дорожніх знаків.

Діти отримали вичерпні і кваліфіковані відповіді на запитання: хто і коли має право сідатй за кермо мопеда і моцикла різних категорій, де можна отримати знання з правил водіння транспортом. Інспектори пояснили дітям значення дорожніх знаків, які гарантують безпеку їхнього здоров’я Найбільшу цікавість у хлопців викликав навчальний автомобіль, на якому  і прибули працівники Жовківського РСТК ТСО. Обладнаний як навчальний транспорт, він довго не відпускав від себе хлопчаків. Кожен із них мав можливість посидіти за кермом. Тут же небайдужі до технічного прогресу учні отримали відповіді на всі запитання, які хвилюють молодь у шкільному віці.

Починається пора літніх канікул. Непосидющі хлопці та дівчата гасатимуть на велосипедах, моторолах, мотоциклах по сільських дорогах. І щоб 1 вересня нового навчального року було безхмарним, дуже потрібні такі зустрічі.

За цікаву розмову гостям була висловлена щира подяка дирекції школи і пропозиція від дітей приїжджати до нас частіше. Особливу подяку висловлюємо М. Вовку, директору Жовківського РСТК ТСО України, за сприяння якого відбулася ця зустріч.

Продзвенів дзвінок на наступний урок, а запитання учнів до інспекторів ще не закінчувались.

У районі є багато організацій, пряме призначення якихбезпека життєдіяльності людей. Тож запрошуємо до нашої школи на зустріч,  щоб життя стало безпечнішим.

Г. Оліярник,

заступник директора з виховної роботи Новокамянської ЗОШ ІІІІ ступенів.