Головна Спорт Жовківські авіамоделювальники вибороли золото та срібло на етапі Кубку світу

Жовківські авіамоделювальники вибороли золото та срібло на етапі Кубку світу

111
0

На спорткомплексі «Чайка» у Києві, 30 серпня, завершилися змагання з авіамодельного спорту – Чемпіонат України та Етап кубку Світу з кордових авіамоделей. Це моделі літака з двигуном, що літає по колу, утримується та керується двома тонкими сталевими тросами, кордами. На змаганнях на спеціальному полі авіамоделювальники демонструють літаки, що підготували заздалегідь.

Участь у подвійних стартах, які організувала Федерація авіамодельного спорту України, взяли спортсмени з 14 регіонів України. Львівщину на змаганнях представляли спортсмени з міста Жовква. На етапі Кубку Світу серед дорослих в класі моделей повітряний бій переможцем став екіпаж у складі киянина Станіслава Чорного та жовківчанина Андрія Умрихіна. Серед юніорів віцечемпіоном став 11-річний Матвій Умрихін.

На чемпіонаті України екіпаж Станіслава Чорного та Андрія Умрихіна виборов 2 місце. Серед юніорів в класі моделей повітряний бій (1.5 куб.) віцечемпіоном також став Матвій Умрихін.

Такий високий результат на подвійних стартах дозволяє жовківчанам достроково потрапити до складу збірної України на Чемпіонат Європи.

«У жовтні у Жовкві прийматимемо ще один етап Кубку світу. Це буде останній старт напередодні чемпіонату Європи. Але виступ у Києві забезпечує нам достатньо високі позиції в рейтингу, які дозволяють нам достроково отримати путівку на континентальні змагання. Відібратися до збірної – надзвичайно непросте завдання, адже є багато обласних центрів, де технічний спорт розвивається на дуже серйозному рівні. А представляти Україну на чемпіонаті Європи зможуть лише троє дорослих та 1 юнак», – розповів Андрій Умрихін.

Жовківські авіамоделювальники вибороли золото та срібло на етапі Кубку світу Жовківські авіамоделювальники вибороли золото та срібло на етапі Кубку світу Жовківські авіамоделювальники вибороли золото та срібло на етапі Кубку світу Жовківські авіамоделювальники вибороли золото та срібло на етапі Кубку світу