Головна Спорт Львів’янки виступлять на Чемпіонаті Європи з художньої гімнастики у Болгарії

Львів’янки виступлять на Чемпіонаті Європи з художньої гімнастики у Болгарії

298
0

З 9 до 13 червня у болгарській Варні відбудеться 37-й чемпіонат Європи з художньої гімнастики. Варна вперше прийме континентальну першість

Раніше – у 1969 і 1987 роках – у цьому місті проходили чемпіонати світу з художньої гімнастики. Для участі в чемпіонаті Європи-2021 зареєструвались 86 індивідуальних гімнасток у дорослій категорії, 18 дорослих і 20 юніорських груп з 37-ми країн Європи.

Збірна України буде представлена 16-ма гімнастками. В індивідуальних вправах серед дорослих заявлена львів’янка Христина Погранична, яка, нагадаємо, вчора відсвяткувала своє 18-річчя.

У складі збірної команди України в групових вправах серед дорослих виступлять дві уродженки Львова – 22-річна Анастасія Возняк (капітан команди) і 19-річна Маріола Боднарчук. На жаль, пропустить континентальну першість 18-річна Марічка Височанська, яка травмувала ногу. І врешті у складі збірної команди України в групових вправах серед юніорок змагатиметься 14-річна львів’янка Каріна Сидорак.

Чемпіонат Європи буде ліцензійним на Олімпійські ігри в Токіо – на ньому розіграють одну ліцензію в індивідуальних вправах та одну в групових.