Головна Спорт Переможці — з Рави-Руської і Жовкви

Переможці — з Рави-Руської і Жовкви

395
0

За ініціативи голови Жовківської районої організації спортивного товариства «Колос» Ігоря Савки відбулася чергова першість району з шахів. Незважаючи на обмежене фінансування з боку спорткомітету, завдяки доброчинцям шахове життя району не тільки не зупинилось, але й, на наш погляд, почало розвиватись.

Змагання, як і минулого року, тривали в двох лігах. В першій лізі переможцем став один з найсильніших шахістів району, представник Рави-Руської Олег Почеква, який набрав 5,5 очок з 8 можливих. Варто сказати, що боротьба в лізі була дуже напруженою, адже відразу четверо шахістів відстали від переможця лише на півочка. Під час підрахунку коефіцієнтів найбільш високим він виявився у Юрія Галкіна (Жовква), який здобув срібну медаль, а "бронза" дісталась минулорічному переможцю першої ліги, тринадцятирічному школяру зі Старої Скваряви Максиму Індруському. Відповідно четверте та п’яте місце здобули Олег Цікало (Жовква) та Дмитро Нетлюх (Дубляни).

У вищій лізі впевнену перемогу здобув кандидат у майстри спорту, минулорічний віце-чемпіон Володимир Копцюх (Жовква), який у 10 партіях набрав 8,5 очок, не зазнавши при цьому жодної поразки в турнірі. Справжній фурор здійснив у турнірі президент шахової федерації Жовківського району Юрій Галкін, який, як і в першій лізі, зумів вибороти срібну нагороду, набравши 6,5 очок. Таку ж кількість очок набрав студент Львівської Політехніки Богдан Левантович (Рава-Руська), який здобув бронзову медаль, зігравши у вирішальній партії внічию зі своїм тренером, ветераном цих змагань, Тарасом Григоровичем Горячим (Рава-Руська), в активі якого 6 очок і 4 місце. 5-6 місце поділили відповідно Олег Почеква (Рава-Руська) та Петро Лесик (Жовква). 7 місце зайняв міжнародний майстер із шашок Іван Бутляр (Жовква) — 5 очок, який, здобувши перемоги над лідерами Галкіним, Левантовичем та Горячим, втратив важливі очки зі слабкішими суперниками.

Необхідно зазначити, що завдяки наполегливості директора ШШК «Дебют» В. Копцюха, першість нашого району,  єдина в державі (!?), обраховується національною шаховою федерацією в рейтинг-листі кращих шахістів України, і на сьогодні понад 10 шахістів входять в цей список.

Тарас Невгамовний.