Головна Спорт Відбувся Всесвітній біг заради гармонії

Відбувся Всесвітній біг заради гармонії

205
0

Всесвітній біг заради гармонії – це міжнародна естафета, яка проводиться з метою поширення ідеалів толерантності, дружби і гармонійного співіснування народів у світі.

24 серпня,  в День незалежності, бігуни української команди стартували в Ужгороді на кордоні зі Словаччиною. У традиційному пробігу територіями України під символічною назвою «Гармонія починається з мене». Дуже приємно, що до нього запропонували долучитися зіболківському осередку активного велотуризму. Зустріли бігунів у  Жовкві  школярі Зіболківської ЗОШ, які супроводжували  їх аж  до території сільради. Там  відбулося урочисте привітання голови сільської ради Олега Гусака та директора школи Ірени Жук. Учасники естафети приємно були подивовані тим, що їх супроводжувала така чисельна жовківська велогрупа, з факелом, що був піднятий високо над головами. Вони мали нагоду відвідати  табір «Росинка» (директор Лука Павлюк),  дізнатися багато цікавого про нас, про сам табір. Об’єднуючий марафон зібрав бігунів з цілої України. Система така: кожен біжить по два кілометри, щоб вогонь не згас. Факел з вогнем завжди повинен бути в русі – це головна естафетна умова.

До речі, всепланетна факельна естафета за підтримку миру через спорт вперше  стартувала 1987 року. Щороку  вона проходить у майже 150 країнах. Українці долучились до проекту 1993 року.

2 вересня в Устилузі, на межі з Польщею, відбулась зустріч з європейською міжнародною командою, з якою українські бігуни продовжуватимуть естафету дорогами Волинської, Рівненської, Тернопільської і Ченівецької областей нашої держави до Молдови. Європейська частина всесвітньої естафети буде охоплювати 43 країни Європи з загальною довжиною маршруту  24000 км та фінішує 7 жовтня в столиці Сербії Белграді.  Естафета відбувається за підтримки Кабінету Міністрів України.

Зоряна ГУМНИЦЬКА.