Головна Спорт Український вечір боксу у США

Український вечір боксу у США

312
0

9 квітня, на Вербну неділю, коли українці вітали один одного, б’ючи лозою, українські боксери зовсім непривітно розібралися із опонентами на рингу. Наша «трійця» добряче побила своїх візаві, отримавши блискучі перемоги. У штаті Меріленд (США) відбулися бої за участю володаря поясу WBO у другій напівлегкій вазі Василя Ломаченка, чемпіона світу за версією WBO у важкій вазі Олександра Усика і перспективного у напівважкій вазі Олександра Гвоздика.

Першим з українців на ринг вийшов Усик, який продемонстрував не тільки неабиякі боксерські навики, а й ще раз нагадав усьому світові, чия територія  Криму. Уродженець Сімферополя підтвердив його приналежність до України, одягши екіпірування з написом міста та з кольорами українського стягу. Місцеві вболівальники настільки виявилися гостинними, що, замість підтримувати свого боксера, скандували: «Усик! Усик!». В останньому раунді українець був близький до того, аби нокаутувати Майкла Хантера, проте американець вистояв, після чого судді одноголосно віддали перемогу чемпіону .

Гвоздик зустрічався з кубинцем Юніескі Гонсалесом. Гонсалес агресивно почав бій і провів кілька точних ударів правою, проте наш земляк зберігав холоднокровність і вже у третьому раунді зумів відправити опонента на настил рингу.

Ломаченко підтвердив статус одного з найсильніших боксерів світу, зумівши захистити свій титул проти пуерторіканця Джейсона Соси. Претендент виявився значно слабшим від чемпіона, який завжди був на кілька кроків попереду і часом відверто працював на публіку. Все скінчилося тим, що тренер та лікар Соси, аби зберегти здоров’я, вирішили не випускати його на десятий раунд.

Тарас НЕВГАМОВНИЙ.