Головна Спорт Жовківська школа № 1 провела День здоров’я

Жовківська школа № 1 провела День здоров’я

290
0

Уже традиційно Жовківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1 проводить День здоров’я. Його мета – допомогти учням зрозуміти цінність свого здоров’я та необхідність його збереження. «Здоров’я – це ще не все, але все інше без нього – ніщо», — так говорить народна мудрість. Проблема збереження здоров’я належить до тих глобальних проблем, вирішення яких зумовлює подальший розвиток суспільства.

Саме тому школа працює у напрямку формування у дітей засад здорового способу життя, намагається допомогти їм оволодіти необхідними знаннями, здобути певні вміння та навички, які сприятимуть їхньому життєвому успіху.

Учні та вчителі Жовківської ЗОШ № 1 святкували День здоров’я особливо. Він розпочався із фіззарядки на шкільному подвір’ї, що принесло хороший настрій та бадьорий заряд на цілий день. Після проведених основних уроків, першою розпочала свої змагання початкова школа. Кожен клас представив команду з 10 учнів. Веселі естафети проводились під пильним наглядом учителів фізичного виховання В.Скіряка, О. Гупало та О.Кузьміної. Поруч і шкільна медсестра Н. Стецик, яка була готова при потребі надати медичну допомогу.

Вболівальники активно підтримували своїх однолітків, заздалегідь виготовивши плакати. Коли втомлені та щасливі молодші школярі із призами та перемогами пішли додому, їм на зміну прийшли учні 5-11 класів.

У змаганнях використовувались як веселі естафети, так і спортивні ігри з м’ячами, ключками, скакалками, обручами та іншим спортивним інвентарем. Педагог-організатор  В. Парух усе дійство вміло фільмувала, а заступник директора з виховної роботи В.Антохів підраховувала результати.

Завдяки спонсорській допомозі в  особі голови громадської організації «Гільдія підприємців Жовківщини» Івана Костюка (до речі, пан Іван уже не вперше виступає меценатом під час Дня здоров’я у Жовківській ЗОШ № 1, і це радує) команди отримали грамоти та призи. До вручення призів був залучений боєць батальйону «Айдар» Андрій Усенко, який подякував організаторам заходу та дітям за те, що вони фізично розвиваються, ведуть активний та здоровий спосіб життя.

Учні школи цей день запам’ятають надовго, адже  отримали безліч емоцій, позитивних вражень. А рухливі ігри на свіжому повітрі додали ще й здоров’я. З гарним настроєм та великим задоволенням закінчився цей святковий день.

Зоряна ГУМНИЦЬКА.