Головна Культура На Львівщині триває міжнародний молодіжний фестиваль «Фольклорний передзвін»

На Львівщині триває міжнародний молодіжний фестиваль «Фольклорний передзвін»

218
0

Упродовж 12-15 вересня у Львівському Палаці мистецтв (вул. Коперника, 17) триватиме ІІІ Міжнародний молодіжний фестиваль «Фольклорний передзвін».

До участь у фестивалі запросили молодіжні танцювальні та вокальні фольклорні колективи з Республіки Польща, Словацької Республіки і України. Фестиваль відбуватиметься у формі культурно-мистецького табору учасників творчих колективів Польщі, Словаччини та України, на якому молодь вивчатиме польську, словацьку, лемківську, українську пісню і танець з репертуару колективів – учасників фестивалю.

Участь у фестивалі творчих колективів із різних регіонів допоможе дітям заприятелювати з однолітками, краще пізнати один одного, покаже єдність України в своїх прагненням і цінностях, сприятиме формуванню українців, як єдиної нації.

За словами організаторів, міжнародний фестиваль формує стимул і мотивації до вдосконалення, розвитку і збагачення репертуару кожного творчого колективу, а загалом – і власної національної культури, створює нові платформи для співпраці в культурній сфері між закладами культури та громадськими організаціями. В результаті безпосереднього спілкування у творчому процесі між молоддю з різних країн формується позитивне ставлення до інших народів та їх національних культур. В той же час дуже важливо формувати позитивний імідж України, розвивати ідеї добросусідства, примирення і порозуміння.

Із програмою Фестивалю можна ознайомитись тут.

Засновник фестивалю – ГО «Центр розвитку української культури та самоорганізації», співорганізатори фестивалю: Львівська обласна державна адміністрація, Львівська міська рада, КЗК ЛОР Культурно-Мистецький Центр “Львівський палац мистецтв”.