Головна Культура На Жовківщині в селі Деревня відбувся районний фестиваль “Душевну пісню вам даруємо”

На Жовківщині в селі Деревня відбувся районний фестиваль “Душевну пісню вам даруємо”

491
0

Лине пісня над деревнянським краєм

Україна  — це милозвучна рідна мова, вишитий рушник, задушевна лірична пісня і запальний танець. Пісні  — це наші друзі. У них є якась дивна добра сила. Сила, яка допомагає вистояти слабким  і здобути впевненість розгубленим. На пісню можна опертися, як на плече друга.

Мабуть, саме з цією метою і був започаткований районний фестиваль «Душевну пісню вам даруємо», який вже став традиційним. У четверте співоче поле с. Деревні зібрало творчі колективи, народні ансамблі, хори, які різножанровими піснеспівами веселили і мешканців, і гостей.

Усі будем разом святкувати,

Співати будем, жартувати.

Хай лине пісня над краєм.

Всі разом свято починаєм, — такими віршованими рядками розпочали фест чарівні ведучі Христина Небожук і Марія Сабан, водночас запросивши до вітального слова о. Богдана Горінецького, в. о. керівника відділу культури та туризму Жовківської РДА Христину Перегон, сільського голову Володимира Свирида та ініціатора фестивалю Мирославу Мандрик.

Близько півмільйона пісень склав український народ. Пісня летіла в віки, вбираючи у себе мудрість століть і поверталася до людей, даруючи Віру, Надію й Любов. Мандрувала вона чумацькими шляхами, линула по Україні з кобзарями, вела у бій, лунала у полі спекотного дня і тихого вечора. У ній, як в українській вишиванці, перепліталися смуток і радість, зустрічі і розлуки, історія і мрії нашого краю.

Цьгоріч у святі взяли участь вокальний жіночий ансамбль НД с. Купичволя (керівник Оксана Скільська), фольклорний колектив “В’язівчанка” НД с. В’язови (кер. Надія Василькевич), вокальний жіночий ансамбль “Берегиня” НД с. Деревні (кер. Мирослава Мандрик), народний фольклорний колектив “Боянчанка” (на світлині) НД с. Боянця (кер. Павло Чух), чоловічий квартет НД с. Замочка (кер. Богдан Коцько), вокальний ансамбль “Сузіря” НД смт. Магерова (кер. Ігор Сковрон), фольклорний колектив “Вишиванка” НД с. Лаврикова (кер. Марія Думич), солісти РНД Наталія Полоцька та НД с. Куляви Наталія Сухораб, НД с. Замочку (кер. Мар’яна Клуб),  Марічка Климко (Магерів). Заслужені овації від глядацької аудиторії одержав Роман Климко (на світлині). За участь у фестивалі учасники нагороджені дипломами.

Треба зазначити, що з кожним роком піснеспіви в Деревні набирають все більшого розголосу. Це свідчить про те, що фестиваль живе, і щира пісня неабияк єднає людей.

Нехай лине наша пісня

Від хати до хати,

Прославляймо Україну,

Нашу неньку-матір.

Зоряна ГУМНИЦЬКА