Головна Культура В Жовкві провели тематичний вечір провели під назвою “України вірнії сини”

В Жовкві провели тематичний вечір провели під назвою “України вірнії сини”

499
0

Не можуть бути забутими сьогодні

Справа захисту Батьківщини – святий обов’язок усіх громадян України, які вважають за честь нести особисту відповідальність за мирне сьогодення країни, продовжувати вікові традиції нашого народу. Впродовж усієї своєї історії українці показали світові чимало прикладів справжньої мужності, вправності та героїзму, які не можуть бути забутими сьогодні. Аби вшанувати українських військових працівники Жовківської районної бібліотеки для дітей разом із школярами 9-10 класів Жовківської загальноосвітньої школи № 2 та вчителем Людмилою Романівною Жук організували та провели тематичний вечір під назвою “України вірнії сини”.

“Усім, хто впродовж тисячоліть ніс прапор боротьби за Україну! Усім, хто не скорився і не впав духом, несучи тяжкий хрест боротьби, не зрадив, вистояв, умер, залишившись безсмертним! Усім, хто сьогодні кладе на вівтар власне життя за право жити вільними у своїй державі”, — такими словами розпочали захід у малому залі Народного дому м. Жовкви.

Важливо, що саме діти вели вечір, зокрема Вероніка Войтович та Денис Медвіцький, читали задушевні вірші, відступи, зверталися до Всевишнього та Матері Божої із прохання про допомогу та з подякою за відважних воїнів.

Учні Софія Шот, Олександр Клепач, Олег Бакум, Назар Гармадій, Світлана Дмитрієнко, Софія Чебеняк, Ірина Харькова, Максим Комар, Діана Кубська, Анна Купецька, Юлія Фуртак та Анна Сало, Валерій Татаринов, Юрій Хомяк, Павло Шутка, Олег Чебеняк, Віталій Рудик розповідали про свята, які ми відзначаємо 14 жовтня (Покров Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, День створення УПА та День захисника України).

До речі, учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто загинув за Україну.

Затамувавши подих, гості слухали пісні “Марія”, “Плакала калина”, “Я — україночка” у виконанні Ірини Кузьмин, Христини Джурик, Анастасії Котюк та Оленки Боровик, вихованок Жовківського центру дитячої творчості (керівник А. Щурик),

Особливо запам’яталися пісенні виступи ансамблю Жовківської СШ № 2 (Тетяни Гожельник, Наталії Бомбергер, Вікторії Павлик, Уляни Смереки, Яни Кубської та Юлії Бондаль, музкерівник Зоряна Лимич) із композиціями “Чорна вишиванка”, “Ми хочемо миру”, “Оберіг”.

Наприкінці вечора до учасників заходу звернулася директор Жовківської СШ № 2 Мирослава Володимирівна Канюка з побажаннями бути справжніми патріотами, на-слідувати наших героїв та розвивати в собі все найкраще, що було притаманне їм та зі словами подяки за організацію свята.

Яніна Тарасів.