Головна Спорт На Жовківщині відбувся дитячий футбольний турнір

На Жовківщині відбувся дитячий футбольний турнір

428
0

Виховують спортсменів і патріотів

9 травня у селі Забір’ї відбулося цікаве спортивне дійство. Сюди знову завітала чисельна спортивна делегація з навколишніх сіл, аби разом із місцевими змагунами взяти участь у традиційному дитячому футбольному турнірі, присвяченому 74-й річниці Перемоги над фашизмом.

Ініціаторами проведення турніру, 13-му за рахунком, виступили Забірська сільська рада і відділ молоді та спорту Жовківської РДА (керівник  Ольга Калиновська). На їхнє запрошення посперечатись за нагороди та виявити найсильнішого зголосились юні футболісти з сіл Волиці, Гійча, Равського, Річок, Липника, Синькович та Забір’я.

Із привітальним словом звернувся до присутніх сільський голова Зеновій Михайлович Сенько, який, зокрема, сказав: “68 односельчан не вернулись із фронтів Другої світової війни. Ми не забули своїх героїв-воїнів. Золотими літерами виписані їхні імена на обеліску та викарбувані на братській могилі. Над нею височить пам’ятник молодому солдату, який оберігає вічний сон своїх побратимів.

Хай пам’ять залишається з нами. Дай, Боже, щоб ми не знали страхіть війни. Зичу всім міцного здоров’я, щастя, миру і спокою!”

Благословив спортсменів на чесні ігри та справедливе суддівство о. Володимир Мартинюк, настоятель храму Святої Параскеви села Забір’я.

Учасників змагань привітали також учні Забірської ЗОШ. Після виступу, від імені учасників, вони поклали вінок і квіти, запалили лампадки біля пам’ятника воїнам-односельчанам, які загинули в боротьбі з фашизмом.

Урочисто виконаний Гімн України і піднятий прапор ознаменували початок змагань.

Футбольний турнір приніс чимало задоволення футболістам та вболівальникам. На полі вирували цікаві безкомпромісні баталії, а за його межами — пристрасна підтримка шанувальників.

Найкраще вміння володіння м’ячем продемонстрували юні футболісти із Гійча, справедливо завоювавши головний приз — Кубок Перемоги. Другу сходинку п’єдесталу посіли школярі з Волиці, на третьому місці — синьковицькі спортсмени. Переможці та призери нагороджені медалями та грамотами.

Визначено також кращих гравців турніру. Кращим захисником судді визнали Олега Перога (Забірська ЗОШ І-ІІ ступенів);  кращим воротарем — Дениса Тофанюка  (Волицька ЗОШ І-ІІІ ступенів); кращим бомбардиром — Романа Іванусу (Синьковицька ЗОШ І-ІІ ступенів); кращим нападником — Мар’яна Пелика (Гійченська ЗОШ І-ІІІ ступенів); кращим півзахисником — Павла  Стецину (Липницька ЗОШ І-ІІІ ступенів).

Грамотами нагороджено вчителів фізичного виховання: Євгена Маяка (Забір’я), Ольгу Зелінську (Річки); Назара Савку (Липник); Мирона Грицака (Синьковичі), Миколу Яцківа (Гійче), Василя Підлипного (Волиця).

Організатори турніру дякують директорам шкіл за посильну  допомогу та усіляке сприяння. Особливі слова вдячності — спонсорам-підприємцям Любові Періг та Ігорю Грабовичу — за смаколики і мінеральну воду для учасників змагань.

Дитячий футбольний турнір пройшов на високому організаційному рівні і, що най-головніше, приніс масу захоплюючих емоцій юним футболістам.

Тарас НЕВГАМОВНИЙ