Головна Право На Самбірщині поліцейські покращили навички протидії домашньому насильству

На Самбірщині поліцейські покращили навички протидії домашньому насильству

56
0

Сьогодні, 30 травня, співробітники Управління превентивної діяльності та Управління головної інспекції поліції Львівщини за участю представників громадських організацій у сфері протидії домашньому насильству провели тренінг-семінар для ювенальних поліцейських, працівників сектору реагування патрульної поліції, поліцейських офіцерів громади та дільничних поліцейських Самбірського районного управління поліції.

Під час тренінгу учасники обговорили форми і типи домашнього насильства, а також алгоритми запобігання та протидії цьому явищу. Спікери поділилися досвідом щодо реагування на випадки домашнього насильства, документування фактів, роботи з постраждалими та надання їм допомоги, а також притягнення до відповідальності кривдників.

«Поліцейські реагують на такі повідомлення негайно. Вони виїжджають на виклики, вживають заходи для припинення насильства, приймають заяви від потерпілих, виносять термінові заборонні приписи для кривдників тощо. Також дуже важливим аспектом є інформування жертв домашнього насильства про їхні права та соціальні послуги, якими вони можуть скористатися, а також профілактична робота з кривдниками», – зазначив Роман Гранківський, заступник начальника Управління превентивної діяльності поліції Львівщини.

Також було обговорено координацію і співпрацю поліції та громадських організацій щодо надання правової допомоги жертвам домашнього насильства.

Правоохоронці вкотре нагадують, що домашнє насильство – це не просто родинна сварка. Це злочин, за який передбачено кримінальну та адміністративну відповідальність.

Якщо ви є жертвою фізичного, сексуального, психологічного, емоційного чи економічного насильства з боку ваших родичів чи партнера, або знаєте про такі випадки серед своїх рідних чи знайомих – не мовчіть! Звертайтеся до поліції на оперативну лінію 102 – поліцейські реагують на такі повідомлення негайно.

Відділ комунікації поліції Львівської області