Головна Здоров'я У госпіталі у Винниках американські та українські лікарі прооперували захисників та цивільних...

У госпіталі у Винниках американські та українські лікарі прооперували захисників та цивільних з мінно-вибуховими травмами

7
0

На початку вересня у Львівському обласному госпіталі ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи провели другу місію Reconstruction2.0 для українських захисників і цивільних пацієнтів.

За час перебування закордонних фахівців спільно з львівськими лікарями було проведено 14 консультацій та 9 операцій. Втручання торкались реконструктивно-пластичних операцій на обличчі після мінно-вибухових поранень.

Куратор американсько-української місії Reconstruction 2.0, доцент кафедри хірургічної та ортопедичної стоматології ФПДО ЛНМУ ім. Д. Галицького, щелепно-лицевий хірург Володимир Вовк подякував  американським колегам за велику допомогу та добру справу, яку вони виконували ці дні разом з ними.

«Спільно ми вивчили та відпрацювали нові методики у реконструктивно-пластичній хірургії обличчя. Також провели лекторій для студентів, інтернів та лікарів на тему: ʼТравма черепно-лицевої ділянкиʼ.

Команда у напруженому темпі працювала разом увесь час, щоб отримати результат та досягти успіху.

Усе чого ми навчились плануємо імплементувати у щоденну практику та навчальний процес.

Уже навесні 2025 року запланована третя місія з новими викликами, новими кейсами та новими підходами в операційних втручаннях для наших Героїв», – зауважив Володимир Вовк.