Головна Листи На Львівщині створять нові шляхи активного туризму

На Львівщині створять нові шляхи активного туризму

42
0

Цьогоріч з’являться три нових маршрути. Два із них у Карпатському регіоні, один на території Золочівської громади та частково проходить в НПП «Північне Поділля».

Комісія з ознакування шляхів активного туризму у Львівській області затвердила нові туристичні маршрути на території області.

Цьогоріч з’являться три нових маршрути. Два із них у Карпатському регіоні, один на території Золочівської громади та частково проходить в НПП «Північне Поділля».

Члени комісії погодили нитки туристичних шляхів, картосхему топографічних картах, умовні позначення туристичних локацій та присвоїли номера туристичним маршрутам.

Один із маршрутів – туристичний шлях №15 Верхами Верховинського Вододільного хребта. Маршрут розрахований на декілька днів, загальна протяжність, понад 40 км. Стартувати буде з села Сянки та прямуватиме Вододільних хребтом до гори Пікуй. На маршруті, окрім навігаційних знаків, планується ще декілька приємних несподіванок для мандрівників.  Похід маршрутом можна буде звести до одного дня, оскільки передбачено схід із маршруту в населені пункти –с. Либохора, с. Карпатське.

Ще один маршрут – «Трускавець – Орів», якому присвоєно номер 506. Атракційним елементом цього маршруту стане вітрова електростанція. Протяжність маршруту близько 15 км.

Третій маршрут «Стежками героїв» протяжністю в понад 10 км буде промарковано на Золочівщині під номером 4906. Це буде історично – патріотичний туристичний шлях, який розповідатиме про історію повстанського руху. Тут можна буде оглянути природу Подільської височини та низькогірного пасма Вороняки, оглянути знайдені та відновлені криївки, могили повстанців та джерела питної води.

«Осінній сезон сприяє пішому мандрівному туризму, оскільки нема спеки, а природа милує око своїми барвами. Активний туризм на Львівщині досить популярний вид відпочинку – від шкільних груп до індивідуальних туристів літнього віку. Проте часто мандрівники обирають вже добре знані маршрути на вершини, такі як Парашка, Маківка чи Лопата. Тому напрямки, які з’являться невдовзі будуть не настільки популярними, а для когось і невідомими та дозволять відкрити Львівщину по новому та побачити її із несподіваних вершин» – зазначив керівник управління туризму та курортів Львівської ОВА Тарас Лозинський.