Головна Економіка Львівська ОВА розпочинає прийом заявок від аграріїв на отримання фінансової допомоги: про...

Львівська ОВА розпочинає прийом заявок від аграріїв на отримання фінансової допомоги: про які суми йдеться

19
0

Один з напрямів – часткова компенсація вартості насіння, на що з обласного бюджету скерували 1,1 млн грн.

Розпочато прийом заявок на отримання фінансової підтримки в межах Комплексної програми підтримки і розвитку сільського господарства у Львівській області на 2021-2025 роки.

Право на фінансову підтримку мають мікро, малі та середні суб’єкти підприємництва – юридичні особи або фізичні особи – підприємці, основною діяльністю яких є виробництво сільськогосподарської продукції.

Фінансову підтримку надаватимуть за такими напрямами:

  • Компенсація відсотків (комісії) за супроводження договорів фінансового лізингу, який триватиме до 1 грудня. На цей напрям з обласного бюджету скерували 2 млн грн.
  • Підтримка надається в розмірі однієї облікової ставки НБУ, що діє на дату нарахування відсотків, але не більше ставки, передбаченої договором фінансового лізингу. Максимальна сума фінансової підтримки 200 тис. грн.
  • Часткова компенсація вартості насіння. Триватиме до 1 листопада (включно. На цей напрям з обласного бюджету скерували 1,1 млн грн.

Це один напрям – відшкодування вартості придбаного та висіяного в поточному році високорепродукційного насіння. Це гречка, жито, просо, олійний льон, квасоля, горох всіх видів, боби, гірчиця, редька олійна, багаторічні злакові трави, капуста (білокачанна, броколі, брюссельська, цвітна), буряк, морква, цибуля, гарбузи, кабачки, патисони, баклажани, кукурудза цукрова, а також огірки, помідори, перець, які вирощуються у відкритому ґрунті, не нижче першої репродукції або першого покоління гібрида в розмірі до 50% його вартості, але не більше ніж 50 тис. грн одному суб’єкту підприємництва.

Заявку необхідно подавати до департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації. Адреса: м. Львів, пр. В. Чорновола, 4 (каб. № 78, поверх 9); тел. 255-50-62

Більш детально з умовами, переліком та форми документів, які слід подати на участь в Комплексній програмі підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області на 2021-2025 роки можна ознайомитись за посиланням: https://loda.gov.ua/structural-unit/17057?categoryId=6539