Головна Культура Від маленьких кроків — до великих стежок творчості

Від маленьких кроків — до великих стежок творчості

389
0

Нещодавно до Жовкви завітали письменниці Ніка Нікалео, авторра і ведуча літературної сторінки на «12 каналі» Львівської ОДТРК, Наталія Гурницька, економіст, Леся Олендрій, журналістка. Кожна із цих жінок має чималий літературний стаж.

Письменниць люб’язно зустріли бібліотечні працівники Жовківських бібліотек та прихильники творчих особистостей.

«Ми із задоволенням зустрічаємо вас у нашій Жовкві, оскільки тут ви зможете почерпнути багато цікавих сюжетів для майбутніх творів, адже ми живемо у гармонії віковічної історії та мистецтва у камені», — зазначила Марія Дов-гань, директор ЦБС. Письменниці презентували не тільки свої книги, а й творчість. це було цікаве, змістовне спілкування.

Ніка Нікалео родом із Великих Грибовичів. Першими слухачами її творчості завжди були родичі. Сьогодні співпрацює з журналами «Ангелятко» та «Пізнайко». Її перша дитяча книга «Марк і Цезар у Зеленоводді» (2007) була запропонована читачам як український Гаррі Поттер. Наступним став іронічно-розважальний роман «Dolce Vita або Кінець світу», який отримав найпрестижніше визнання на «Коронації слова-2010», — дипломант конкурсу романів, кіносценаріїв, п’єс та пісенної лірики про кохання.

На зустрічі письменниця представила присутнім цей роман, де основою є любов земна і всепоглинаюча.

Леся Олендрій народилася на Яворівщині, однак сьогодні проживає в Італії. Свою літературну діяльність розпочала книгою розповідей львівських художників про мандри теренами, де бував Тарас Шевченко – «Шляхами академіка волі» (2012). Раніше жінка працювала завідувачем відділу культури і мистецтв газети «Молода Галичина», мала можливість друкувати цікаві матеріали на культурно-мистецьку тематику, краєзнавство та подорожі. Згодом уся професійна творча робота перетворилася на потребу душі і переросла у видання «Mia Italia» — книжку оповідок, кожна з яких може пригодитися читачеві в реальному житті. Книга вартісна ще й тим, що авторка презентує цікаві італійські традиції, стосунки між чоловіком і жінкою, невигадані історії з життя італійців.

Наталія Гурницька — панянка зі Львова, очевидно завжди усміхнена, як і сьогодні. Вона приїхала до жовківчан з книгою «Мелодія кави у тональності кардамону або Історія забороненого кохання», в якій йдеться про чуттєві стосунки та почуття, що з першого погляду, здається, заборонені, а з іншого – вистраждані та глибоко поселені в серце. Щоб зрозуміти глиб роману, варто докопатися до драматичного сюжету і зрозуміти всі реалії життя, з яких розпочинається кохання.

Творча зустріч із письменницями у районній бібліотеці для дорослих — це суцільні позитивні враження. По-перше, давно у Жовкві не презентували свою творчість відразу три жінки-літератори, а по-друге, зачепив за душу їхній патріотизм та чутлива розповідь про особисте життя, маленькі кроки до великих стежок творчості. На завершення гості оглянули історико-архітектурну спадщину м. Жовкви, сфотографувалися на пам’ять та посмакували каву у жовківській кав’ярні «Цукерня».

Галина Фесюк, в. о. керівника відділу культури і туризму Жовківської РДА.