Головна Спорт Команда зі Жовкви отримала срібло Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл»

Команда зі Жовкви отримала срібло Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл»

303
0

Минулої недільної днини завершився другий етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») за участю 35 роїв із районів Львівщини та ОТГ. Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура») є системною формою позакласної роботи з військово-патріотичного та морально-етичного виховання учнівської молоді, спортивно-оздоровчої роботи.

Упродовж п’яти днів на базі ЖРДЦОВТ «Росинка» 321 дитина опановувала навики сміливості, швидкості та стійкості, впевнено та наполегливо долаючи усі перешкоди. Адже жага до перемоги — це «три кити», що лежать в основі формування здорової нації. Під час змагань командири демонстрували муштровий «Впоряд» — конкурс строю і пісні, надавали першу долікарську допомогу в конкурсі «Рятівник», пробували свої командні сили в конкурсі «Перетягування канату», представляли свої вміння у навичках орієнтування на місцевості — «Теренова гра», демонстрували точність у конкурсі «Стрільба», змагалися на швидкість під час естафети «Козацькими стежинами» тощо.

Упродовж п’яти днів перебування у “Росинці”, що були насичені самовідданою, виснажливою боротьбою та бажанням перемогти, дарували учасникам гри не тільки незабутні емоції, але й неоціненний досвід, який в подальшому допоможе кожному, хто брав участь у змаганнях, гідно зустрітись із викликами повсякденного життя. Доречно, що у всі дні проведення гри поруч із дітьми та їхніми наставниками були священики-капелани, які молились із ними і за мир в Україні, за військових, які захищають територіальну цілісність нашої держави, за батьків і наставників. Також проводили цікаві дискусії, обговорювали чимало тем, морально підтримували та духовно наставляли.

Отож за результатами загального оцінювання, яке проводило журі від Львівського обласного центру краєзнавства, екскурсій та туризму перемогу здобула команда «Родяни» зі Стрийщини, команда зі Жовкви посіла друге почесне місце, третіми стали бориславці. Усі отримали кубки, медалі, подяки. Також були і індивідуальні нагороди. Кожен із учасників гри «Джура» повіз додому незабутні враження, повний енергії та натхнення.

Учасники гри «Сокіл» («Джура») висловлюють щиру подяку і організаторам, і владі, священнослужителям, усім, хто найбільше посприяв у проведенні змагань. Це Жовківські РДА і районна рада, відділ освіти, Львівські ОДА і обласна рада, велике спасибі директору ЖРДЦОВТ Луці Павлюку за посильне сприяння у проведенні гри.

Зоряна Гумницька