Головна Спорт Завершився Чемпіонат Європи з ракетомодельного спорту

Завершився Чемпіонат Європи з ракетомодельного спорту

204
0

Ось і завершився Чемпіонат Європи з ракетомодельного спорту 2015 року, який проходив з 21 до 28 серпня у с. Великому Дорошеві.

Усього у змаганнях брали участь 111 спортсменів з 12 країн світу, зокрема Білорусі, Болгарії, Італії, Латвії, Литви, Польщі, Румунії, Словаччини, Швейцарії, Естонії та України. Особливим учасником стала команда США, яка просила спеціального дозволу у Міжнародної Авіаційної Федерації, аби взяти участь у континентальному турнірі.

Найголовніше та найприємніше, що за підсумками чотирьох днів змагань збірна України стала абсолютним чемпіоном у командній першості. Дуже символічно, що саме на День незалежності наша збірна здобула п’ять золотих медалей.

— Головним помічником суддів та однією з основних інновацій Чемпіонату стала онлайн система підрахунку балів та управління документацією Cup Navigator. Система була розроблена спеціалістами Noosphere та вперше пройшла випробування на Чемпіонаті Європи, — поділився віце-президент ракетомодельного спорту України Михайло Рябоконь.

Одним з найбільш видовищних стали змагання за першість в максимальній точності відтворення ракет. Серед моделей, які були запущені, прототипи всесвітньо відомих ракет «Союз» (призначена для виведення космічних апаратів на кругову орбіту Землі), «Аріан» (призначена для виведення космічних апаратів на геостаціонарні орбіти) і супутник «Trailblazer». Завдяки організаторам проводився безкоштовний доїзд усіх бажаючих маршрутом Львів – спортивне містечко та Жовква – спортивне містечко. Змагання відвідали понад 1300 людей з різних куточків України.

Вікторія БОДНАР.