Головна Культура У полоні музики, пісні і танцю

У полоні музики, пісні і танцю

392
0

«Хай звучить українська пісня на радість людям, на щастя і добро» — звучали такі слова заклику в районному Народному домі. Незрівнянний емоційний заряд бадьорості одержали глядачі від зустрічі з учасниками-аматорами, які віддають увесь запал енергії, любові, вкладаючи свої серця в красу і тепле слово, вкарбоване в пісню.

Пісня, кого тільки не полонила її краса. Це живий скарб, що йде від покоління до покоління, несучи радість чи смуток, чаруючи людську душу.
Із метою популяризації найкращих зразків української вокальної музики, відродження і розвитку національних співочих традицій в Україні та, відповідно до плану роботи відділу культури і туризму Жовківської РДА, днями в районному Народному дому відбувся районний огляд вокальних ансамблів.
Учасники вокальних ансамблів — це люди різних професій та уподобань, різної вікової категорії, але об’єднує їх палка любов до народної пісні, адже пісня — це дивовижна творчість, унікально рідкісний твір. На сцені районного Народного дому у виконанні 18 вокальних ансамблів Жовківщини прозвучали ліричні, українські народні пісні та пісні українських композиторів.

Голова журі — провідний методист вокально-хорового жанру Львівського обласного центру народної творчості і культурно-освітньої роботи Ірина Кисельчук, члени журі — керівник відділу культури і туризму Жовківської РДА Галина Фесюк та методист РНД з вокально-хорового жанру Іванна Луцик засвідчили, що усім колективам притаманні яскраво виражені артистичні здібності, розвинутий художній смак та сформована зріла виконавська культура.

Назагал, усі отримали позитивний заряд емоцій від зустрічі з прекрасним світом музики, пісні та танцю.

Зоряна ГУМНИЦЬКА.