Головна Спорт Минулого тижня стартував черговий чемпіонат Львівської області у найвищому дивізіоні

Минулого тижня стартував черговий чемпіонат Львівської області у найвищому дивізіоні

284
0

Львівщина Прем’єр-ліга

У неділю, 7 квітня, стартував черговий чемпіонат Львівської області у найвищому дивізіоні — Прем’єр-лізі. Серед чотирнадцяти колективів, які поведуть боротьбу за звання чемпіона області 2019 року, є і два представники нашого району — «Юність» (Гійче) та «Локомотив» (Рава-Руська). Свої стартові поєдинки обидві команди наших краян проводили на власних стадіонах.

■«Локомотив» приймав минулорічного срібного призера чемпіонату області СКК «Демня» і зазнав повного фіаско, поступившись із рахунком 0:6. Зі стартових хвилин поєдинку ігровою перевагою заволоділи футболісти з Миколаївщини і на 10-й хвилині, після розіграшу кутового та невпевненої гри на виході воротаря, Святослав Зубар переправив «кулю» у ворота та відкрив рахунок. На 17-й хвилині простріл із флангу «замикає» Юрій Голубка і подвоює перевагу гостей, а на 25-й хвилині Олег Лашин, влучно пробивши головою, доводить рахунок до 0:3.

Після відпочинку підопічні Руслана Брунця, який свого часу виступав за ФК «Куликів» та тренував «Юність» (Гійче), ще тричі змушували вихованців Романа Самчука розпочинати з центру поля. На 52-й хвилині, після розіграшу кутового, влучно по воротах господарів пробив Олег Лашин, а на 60-й «дубль» оформив Юрій Голубка, який випередив оборонців після прострільної передачі з флангу. «Крапку» в грі на 73-й хвилині поставив Тарас Демків, який з близької відстані відправив «бальон» за лінію воріт після передачі з флангу.

Склад «Локомотива» у цій грі: Анатолій Коваленко, Володимир Лаба (Олег Іванишин, 27), Олег Кураш (Назарій Бойко, 88), Тарас Гірський, Іван Дещиця, Андрій Смалюх, Роман Пштир, Павло Вивроцький, Ігор Краївський (Володимир Галич, 76), Ігор Марциняк, Роман Личак (Юрій Горечий, 84).

■ Перший тайм гри «Юності» із минулорічним середнячком прем’єр-ліги «Думною» із Ременова проходив без помітної переваги когось із суперників
та особливо небезпечних моментів поблизу воріт. Чи не найближчим до успіху був Петро Сідельник, проте не використав вихід на «побачення» із голкіпером суперника. З початком другого тайму підопічні Андрія Шостака дещо активізувалися в грі попереду. Активність господарів призвела до грубої гри з боку гостей, які отримали два вилучення та опинилися у чисельній меншості. Спершу на 69-й хвилині другий «гірчичник» отримав Владислав Малецький, а на 73-й хвилині пряму червону карточку
побачив перед собою воротар «Думни» Іван Сахаревич, який лише фолом останньої надії зупинив прорив до воріт Олега Максимика. Скористатися чисельною перевагою та вирвати перемогу господарям вдалося лише на 89-й хвилині, коли, після передачі Олега Максимика, влучний удар завдав Петро Сідельник.

«Юність» виступала таким складом: Юрій Яцків, Любомир Кравчук, Зіновій Яворський (Андрій Вітвіцький, 41), Святослав Гірний, Юрій Харкевич, Євген Бугайчук, Олег Максимик, Павло Дроботій (Олександр Савошко, 90), Артур Орнат (Юрій Рубінський, 56), Дмитро Сідельник (Юрій Слива, 65), Петро Сідельник.

У другому турі, матчі якого відбудуться у неділю, 14 квітня, «Юність» поїде в гості до «Погоні» (Львів), а «Локомотив» завітає у Ременів до місцевої «Думни».

Кубок «Весна»

Минулої неділі відбулися поєдинки і 1/8 фіналу традиційного весняного Кубка, який проводить Асоціація футболу фізкультурно-спортивного товариства «Колос» спільно з Федерацією футболу Львівської області, де беруть участь команди другої та третьої ліг обласної першості. На жаль, усі три представники нашого району, які вибороли путівки до цієї ста-дії, зазнали поразок і припинили боротьбу за почесний трофей.

«Західний Буг» (Павлів) – ФК «Синьковичі» + – (3:0), «Галичина» (Великий Дорошів) – «Шпиль» (Шпильчина) — 3:4, «Галич» (Сокільники) – «Лев» (Малі Підліски) — 2:2 (серія післяматчевих пенальті — 5:4).

Кубок чемпіонів

У суботу відбулися повторні поєдинки Кубка чемпіонів Львівщини. «Карпати» (Бишків) приймали представника Буського району ФК «Топорів». У першій грі суперники розійшлися «миром» 2:2, а цього разу сильнішими виявилися наші краяни, які здобули перемогу 2:1 та путівку до півфіналу.

Із перших хвилин звітного поєдинку ігровою перевагою заволоділи бишківські футболісти, однак перевтілити її у забиті голи не зуміли. Надалі гра вирівнялася та проходила на зустрічних курсах, однак до свистка на відпочинок нікому вразити ворота так і не вдалося.

Із початком другого тайму «карпатівці» знову взяли гру під свій контроль і ближче до середини тайму зуміли відкрити рахунок. Після розіграшу кутового у виконанні гравців із Топорова м’яч опинився у Павла Губки, який відправив у прорив Назара Жемелу, той обіграв голкіпера і метрів з тридцяти спрямував «круглого» у вже порожні ворота. Невдовзі після цього, перебуваючи на піднесенні, господарі відзначаються вдруге. Назар Жемела здійснив прохід флангом, який завершився кутовим. Андрій Цімерман виконав навіс, а Михайло Гайдучок відправив «сферу» у ворота суперника. Під завісу гості намагалися переломити хід гри та єдине, чого зуміли досягнути, це провести гол престижу.

У півфіналі суперником «Карпат» буде «Ураган» (Перемишляни). Перший поєдинок відбудеться у Бишкові в суботу, 13 квітня, в 14 годині. Матч-відповідь пройде у Перемишлянах через тиждень. В іншій парі силами поміряються «УГВ-Сервіс» (П’ятничани) та «Датський текстиль» (Сокаль).

Жовківщина

У неділю відбулися чвертьфінальні поєдинки розіграшів Кубка «Весна» та Кубка Героїв Майдану.

Кубок «Весна»

Сопошин-Зашків — 0:0, пен. — 3:5; Городжів-Лавриків/Поріцьки — 3:1; «Галицький Легіон» (Малі Підліски)-Сулимів — 0:2; Жовква-Бишків — 0:0, пен. — 5:4.

«Кубок Героїв Майдану»

Замок-Глинсько — 1:1, пен. — 3:1; Зарудці-Нове Село — 1:3; Зубейки – «Скеля» (Жовква/Крехів), юнаки  — 5:1; Стара Скварява-Річки — 0:0, пен. — 2:4.

Жеребкування 1/2 фіналу обидвох кубкових турнірів відбудеться сьогодні. 

Підготував Микола ВАНТУХ