Головна Цікаво Біометричні паспорти оформлятимуть у Жовкві

Біометричні паспорти оформлятимуть у Жовкві

375
0

У Жовківському територіальному підрозділі ГУ ДМС України у Львівській області розпочато експлуатацію  новостворених вузлів Єдиної Інформаційно-Аналітичної Системи  Управління Міграційними процесами  ДМС України, що дозволить надавати місцевому населенню адміністративні послуги з оформлення та видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон та паспорт громадянина України у вигляді іd-картки.

Минулого тижня в урочистій атмосфері започатковано таке позитивне і довгоочікуване нововведення у Жовківському підрозділі Головного управління Державної міграційної служби, з яким ознайомив його керівник Михайло Бадан. Таке започаткування створить додаткові зручності для мешканців Жовківщини, котрі відтепер зможуть швидко і безпроблемно отримувати паспорти нового європейського зразка у рідному місті. На цьому наголосили у вітаннях голова Жовківської районної ради Роман Горбань, міський голова Жовкви Петро Вихопень. Депутатський корпус Жовківської міської ради з розумінням віднісся до потреби міграційної служби, й було прийнято рішення виділити кошти для придбання устаткування.

Обладнання супутникового зв’язку та мережеве обладнання для побудови інфраструктури вузлів ЄІАС УМП придбане за кошти місцевого самоврядування. Укомплектування вузлів Жовківського підрозділу обладнанням автоматизованих робочих місць (АРМ) для зняття біометричної інформації та оформлення анкет-заяв здійснено за рахунок внутрішнього перерозподілу наявної кількості АРМ, що були надані ДМС України між територіальними підрозділами ГУ ДМС України у Львівській області.

Жовківський підрозділ ГУ ДМС України у Львівській області надає адміністративні послуги у міграційній сфері понад 109 тисячам мешканцям району, оскільки обслуговує одразу три міста: Жовкву, Раву-Руську та Дубляни. Саме тому нововведення є позитивним і довгоочікуваним.

Уляна Лащівська.