Головна Політика До 1 травня триває прийом заявок для впровадження заходів з підвищення енергоефективності...

До 1 травня триває прийом заявок для впровадження заходів з підвищення енергоефективності в межах обласної програми

49
0

На заходи з підвищення енергоефективності в обласному бюджеті на цей рік передбачили 20 млн грн.

Комплексна обласна програма передбачає впровадження заходів з підвищення енергоефективності на об’єктах, які перебувають у власності територіальних громад, а саме: реконструкцію зовнішніх і внутрішніх теплових мереж, встановлення індивідуальних теплових пунктів, будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт котелень з переходом на альтернативні види палива, вугілля та електричну енергію.

Механізм реалізації даного напрямку програми затверджений розпорядженням начальника Львівської ОВА від 28.02.2023р. №98/0/5-23ВА.

На заходи з підвищення енергоефективності в обласному бюджеті на цей рік передбачили 20 млн грн.

Впровадження заходів здійснюється за рахунок коштів обласного бюджету із співфінансуванням з місцевих бюджетів. В залежності від індексу фінансової спроможності територіальних громад області, обсяг співфінансування коливається від 20 до 80% від кошторисної вартості проєктів. При цьому обсяг коштів з обласного бюджету на реалізацію одного проєкту становить не більше 1,5 млн грн.

Територіальна громада на співфінансування може подати не більше одного проєкту. Право на участь у реалізації заходів Програми мають територіальні громади, індекс фінансової спроможності яких менше 1,0.

Як зазначив перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик станом на зараз заявки подали 14 громад: Турківська, Боринська, Добромильська, Сколівська, Стрілківська, Буська, Меденицька, Новороздільська,Жидачівська, Бібрська, Новояричівська,Миколаївська, Ходорівська та Жовтанецька.

Прийом заявок триває до 1 травня включно.

Додамо, що в межах Комплексної програми підвищення енергоефективності, енергозбереження та розвитку відновлюваної енергетики у Львівській області на 2021-2025 роки, торік впроваджували заходи з підвищення енергоефективності на об’єктах, які перебувають у власності територіальних громад:

− провели реконструкцію 12 котелень із встановленням котлів на альтернативних видах палива (дрова, вугілля, брикети, пелети, електроенергія);

− збудували теплогенераторну із встановленням теплового насосу;

− провели реконструкцію та капітальний ремонт 8 систем опалення в бюджетних установах та теплових мережах на 4 об’єктах.

Тогоріч у Програмі взяли участь 18 громад, яким з обласного бюджету профінансували 16 314 тис. грн. (Дрогобицька, Золочівська, Підберізцівська, Жовтанецька, Новояричівська, Комарнівська, Кам’янка-Бузька, Куликівська, Стрілківська, Ралівська, Боринська, Бісковицька, Новокалинівська, Новороздільська, Гніздичівська, Жидачівська, Новояворівська і Судововишнянська територіальні громади).