Головна Листи У межах міжнародного проєкту Яворівський національний природний парк отримав новий транспорт

У межах міжнародного проєкту Яворівський національний природний парк отримав новий транспорт

76
0

Техніка потрібна для виконання різних заходів, в тому числі для створення та поновлення мінералізованих або пожежозахисних смуг.

Триває проєкт «Підтримка природно-заповідних територій в Україні», покликаний розвивати природоохоронні установи, зокрема Львівської області. Проєкт фінансує уряд Німеччини.

Оскільки лісові масиви Яворівського національного природного парку розташовані мають складний рельєф для легкового транспорту, для здійснення природоохоронних заходів на важкодоступних ділянках, парк отримав в користування новий трактор.

Така техніка потрібна для виконання різних заходів, в тому числі для створення та поновлення мінералізованих або пожежозахисних смуг, заготівлі сіна та соломи, щоб годувати диких коней у центрі їхнього розведення, поточного ремонту елементів благоустрою та інших робіт.

«Оскільки в умовах воєнного стану фінансові ресурси досить обмежені, першочерговим завданням є пошук додаткових джерел фінансування.  Необхідно долучатися та подавати заявки на участь у різноманітних проєктах, щоб отримати кошти на реалізацію заходів, спрямованих на збереження довкілля. Також хочу подякувати Уряду Німеччини за надану допомогу Яворівському НПП», – зазначила т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації Оксана Війтик.

Детальніше про проєкт «Підтримка природно-заповідних територій в Україні» за посиланням https://snpa.in.ua/pro-proekt/