Головна Листи Львівщина поділилась досвідом з питань модернізації місцевих автоматизованих систем централізованого оповіщення із...

Львівщина поділилась досвідом з питань модернізації місцевих автоматизованих систем централізованого оповіщення із Житомирщиною

8
0

Як розповіли у департаменті з питань цивільного захисту Львівської ОДА Львівщина на сьогодні є провідною в державі з питань модернізації місцевих автоматизованих систем централізованого оповіщення.

Відтак, з метою обміну досвідом впровадження подібної системи у департамент звернулися колеги з Житомирщини.

Участь у нараді, яка відбулась у режимі відеоконференції, взяли представники департаменту та провідних територіальних громад з питань оповіщення нашої області. До участі запросили фахівців з експлуатації систем оповіщення територіальних громад Житомирщини.

Під час наради представники управління оповіщення та зв’язку Львівської ОДА поділилися своїм досвідом та розповіли про структуру місцевих систем оповіщення Львівської області.

Представник Яворівської міської територіальної громади розповів присутнім про шлях створення системи оповіщення практично з «нуля». У підсумку представники місцевої влади Житомирщини отримали певну «дорожню карту» з цього питання.

Також особливу увагу приділили забезпеченню резервного електроживлення кінцевих засобів оповіщення. Вони вже оснащені вбудованими джерелами безперебійного живлення, що забезпечують роботу обладнання в умовах можливого блекауту. І ця робота постійно продовжується.

«Для швидкого і якісного досягнення позитивного результату насамперед необхідно зібрати разом команду однодумців заряджених на позитивний результат (модератором цього питання має бути обов’язково структурний підрозділ цивільного захисту області), мати, або знайти науково – виробничий потенціал та створити необхідну програму фінансування, також повна та беззаперечна підтримка керівництва адміністрації, що ми в комплексі маємо у Львівській області», – зазначив директор департаменту цивільного захисту Львівської обласної державної адміністрації Ігор Туз.