Головна Культура У Львові з 15 по 30 серпня відбудеться фестиваль «Музика в старому...

У Львові з 15 по 30 серпня відбудеться фестиваль «Музика в старому Львові»

296
0

Приємним останнім акордом мистецького львівського літа стане VII. Міжнародний музичний фестиваль «Музика в старому Львові», який відбудеться впродовж 15-30 серпня. Цьогоріч в його межах вісім унікальних подій, кожна з яких демонструватиме багатовимірність, різноманітність та унікальність музичної культури. Організатором фестивалю впродовж цих років незмінно є Львівська національна філармонія.

Основною концепцією цьогорічного, вже сьомого за порядком, Міжнародного фестивалю «Музика в старому Львові» в рамках партнерської співпраці з фестивалем «Музика в старому Кракові», є представлення Львова як міста з особливим архітектурно-історичним ландшафтом, пам’ятками європейської культури та історії, традиціями, інтерактивними ідеями та креативними реаліями.

Беручи до уваги нові умови та обмеження, які склалися, частина подій транслюватиметься онлайн. Саме у такий спосіб цьогоріч відбудеться культурний обмін між фестивалями «Музика в старому Львові» та «Музика в старому Кракові»: гості польського фестивалю матимуть нагоду переглядати події, що відбуватимуться у Львові, також на офіційному YouTube-каналі Львівської національної філармонії запланована трансляція краківської події.

У 2020 році львівський фестиваль об’єднає кілька наскрізних тем. Перша з них буде пов’язана із річницями двох вагомих постатей світової історії – 100-річчям із дня народження Кароля Войтили, більш відомого світові як Папа Римський Іван Павло ІІ, та 155-річчям із дня народження митрополита Андрея Шептицького.