Головна Культура Близько 30 писанок: у Львові презентували благодійну виставку для підтримки дітей, що...

Близько 30 писанок: у Львові презентували благодійну виставку для підтримки дітей, що потерпіли від війни

232
0

Сьогодні, 5 травня, у Львові презентували благодійну виставку «PYSANKA». Десятки дітей-переселенців поділилися зі світом своїми історіями втечі від повномасштабної російсько-української війни та намалювали на майстер-класах у Львові писанки-спогади, писанки-надії, писанки-мрії. 

Частину з них показали відвідувачам під час експозиції.

Керівник виставки Ростислав Лужецький наголосив, що експозиція мандруватиме музеями Європи та світу.

«Після Львова ми плануємо презентувати ці писанки у Польщі, яка є одним з наших найбільших партнерів. Експозицію з писанками доповнюють фотографії дітей, які їх малювали, а також звуки війни. Дуже важливо  розказати світу усіма можливими засобами мистецтва, що насправді відбувається у нашій державі». –  Розповів Ростислав Лужецький.

Під час заходу тривав збір коштів, які скерують на потреби постраждалим від війни дітям та на закупівлю гуманітарної допомоги й медикаментів у фронтові та прифронтові зони.

Заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко  подякував організаторам заходу і  зазначив, що вже 71-й день великої війни українці демонструють єдність і сміливість у боротьбі з російським агресором.

«Найстрашніше у цій війні – це зламані долі та забрані життя українців, зокрема  діточок, які загинули від куль ворога. Такі заходи, як ця благодійна виставка, показують, що наша сила – у єдності та взаємодопомозі. Закликаю кожного  долучитись та підтримати  дітей, які постраждали від бойових дій. Дякую нашим сміливими захисникам та захисницям за оборону України! Обов’язково переможемо!». – Зазначив Іван Собко.

Проєкт «PYSANKA» організувала Благодійна організація «Українська Студентська Ліга».

«Писанка – давній елемент української культури, який мав магічну силу добра, слугував оберегом та став невід’ємним елементом у християнському святі Великодня. Цьогоріч через війну світле, важливе і сімейне свято в Україні набуло нового сенсу. Наші маленькі писанкарі намалювали свої історії і свої сподівання». – Підкреслила в.о. директора БО «УСЛ» Катерина-Анастасія Шевчук.

Зазначимо, кошти на підтримку дітей можна також скерувати на рахунок БО «УКРАЇНСЬКА СТУДЕНТСЬКА ЛІГА» (БО «УСЛ») ЄДРПОУ: 44014803 IBAN: UA423253650000000260030035260 Назва банку: АТ КБ «КРЕДОБАНК» Переказ на банківську картку VISA (monobank)  4441114457183760