Головна Культура Діти з Жовківщини здобули призове місце на Міжнародному фестивалі естрадної пісні в...

Діти з Жовківщини здобули призове місце на Міжнародному фестивалі естрадної пісні в Білорусії

315
0

Наші зірочки сяють на небосхилах міжнародних конкурсів

Цьогоріч у Вітебську (Республіка Бєларусь) відбувся XXVIII Міжнародний фестиваль естрадної пісні “Вітебськ-2019”, більш відомий як “Слов’янський базар”.

Поряд із “дорослим” конкурсом проводиться “дитячий”, але цьогоріч уперше молодий виконавець зі Жовківщини, учень Рава-Руської ДМШ  Артур Галас (викладач — Вікторія Венедіктова) здобув призове 2-ге місце! Зауважу, що Артур був єдиним представником нашої країни на цьому престижному пісенному святі.

Серед дітей-учасників були також представники з Вірменії, Болгарії, Великобританії, Грузії, Індії та ін. (всього з 21 країни). Перед тим, як взяти участь у “Вітебську- 2019”, Артур пройшов конкурсні прослуховування у м. Києві. Також, спробував свої сили у популярному шоу “Голос країни” — за Артура тоді вболівала вся Львівщина. Без сумніву, талановитий молодий виконавець ще не раз гідно представить Україну на Міжнародних конкурсах, і ми бажаємо йому подальших успіхів.

У липні відбувся ще один Міжнародний пісенний конкурс, вже на теренах України, — “Молода Галичина” (м. Новояворівськ). Як і минулого року, учні Рава-Руської ДМШ не лише взяли участь (Злата Дзюнька (викл. О. Заремська), Віктор Юзвяк — категорія 10-12 рр., Соломія Лень, Діана Горбяк (викл. В. Венедіктова) — категорія 13-15 рр., а й здобули перемоги! Знову потішили жовківчанка Діана Горбяк, яка здобула І премію, та равчанка Соломія Лень — ІІІ премія.

Пишаємося нашими юними співаками та співачками і маємо надію чути їхній спів на сценах рідної Жовківщини!

Лариса КОЖУШКО, 

ст. викладач Рава-Руської ДМШ