Головна Культура І майстер-клас, і новорічна п’єса

І майстер-клас, і новорічна п’єса

360
0

Різдвяно-новорічні свята направду були цьогоріч казковими. Чистий білий сніг таки встелив товстим килимом землю, що аж засліплював очі. А дерева та кущі, одягнуті у білі пухнасті одежі, наче вихвалялися одне перед одним. У таку чудову пору працівники Жовківського ДІАЗу на чолі з дирекцією запровадили фінальну частину “Різдва у замку”.

Найбільше вражень отримала малеча, адже для них знову проходив майстер-клас з розпису яворівської іграшки і представлення неперевершеної п’єси “Попелюшка з Жовківського замку” (на світлинах).

Майстриня з розпису дерев’яної іграшки з Яворова Галина Шумило для 40 дітлахів Жовківщини провела незабутній майстер-клас. Як вона зауважила, зі Жовківським заповідником співпрацює давно. ЇЇ чоловік — теж відомий художник-різьбяр. Художній розпис уже став ремеслом у їхній родині: “Це спільна сімейна справа. Мені дуже хочеться ще раз провести такий майстер-клас, але уже для батьків, хочеться, щоб яворівська іграшка була у кожній родині. Адже найбільше іграшок зроблено саме яворівських, з деревини, з осики. Це дерево відганяє усе зло”.

Далі на дітлахів очікувала не менш захоплива імпреза. Презентація п’єси Наталії Уварової “Попелюшка з Жовківського замку” за мотивами усіх казок про Попелюшку. Актори зі студії КІТ “На долоні” під керівництвом Олесі Новосад представили маленьким глядачам яскраве дійство. Тут було на що подивитися, а ще у виконанні таких талановитих акторів — це просто фантастика, навіть для мене, дорослої. Так, усі ми любимо гарне, казкове, неперевершене. І цей недільний вечір як для малечі, так і для дорослих, був цікавим, насиченим, загадковим. Сподіваємось, що наступного року працівники ДІАЗу запропонують для дітлахів ще щось нове й оригінальне. Вони вже над цим працюють.

Зоряна ГУМНИЦЬКА.