Головна Культура Львівська філармонія запрошує вшанувати пам`ять Мирослава Скорика

Львівська філармонія запрошує вшанувати пам`ять Мирослава Скорика

61
0

У 2023 році одному з найвідоміших у світі українських композиторів, Мирославу Скорику, могло б виповнитись 85 роки. У день його смерті, 1 червня, у Львівській національній філармонії відбудеться музична присвята пам’яті легендарного митця.

Пошану композитору складатимуть львівські солісти та відомий колектив “Академія” у філармонії, для якої Маестро став патроном і символом музичного буття. З 2020 року філармонія названа його ім’ям.

Твори, які лунатимуть у цій програмі, наповнені спогадами, молитовністю, схвильованими переживаннями й смутком.

“В історії Львівської музичної академії й власне нашого оркестру Мирослав Скорик відіграв найважливішу роль. Оркестр був створений у 1959 році — він був єдиним камерним оркестром в Україні на той час, а що особливо цінно, він був створений за ініціативою студентів і потім підтриманий професурою.

У творчості Мирослава Скорика є багато музики, прем’єри якої зіграв саме наш оркестр. Більшість творів програми, яку ми виконаємо 1 червня на присвяту Маестро, ми граємо з початку їхнього життя. Зокрема, і зворушливу п’єсу “Memory”, яку композитор присвятив своєму внукові Кирилу”, – розповів керівник та концертмейстер “Академії” Артур Микитка.

Початок – 19.00  (Концертний зал Людкевича)