Головна Культура Львівська національна філармонія запрошує на «лисенківські вітальні»

Львівська національна філармонія запрошує на «лисенківські вітальні»

124
0

Львівська національна філармонія ім. М. Скорика запрошує відвідувачів на концерти. Зокрема, щотижня у різних локаціях музиканти філармонії проводять «лисенківські вітальні», приурочені до 180 років з дня народження класика української музики Миколи Лисенка. Прослухати їх можна онлайн.

«Які би не були трагічні події зараз, тиха щира молитва в церкві чи тиха, спокійна, гармонійна музика піднімають дух і гартують до перемоги. Великим поштовхом продовжувати роботу був ювілей Миколи Лисенка. Відзначення ювілею розпочали звичайним вуличним концертом на Площі Ринок. Ми дотепер щотижня проводимо «лисенківські вітальні». Вони можуть відбуватися в різних локаціях. Ми створили велику онлайн платформу і ці концерти побачили вже кілька тисяч людей», – розповів гендиректор філармонії Володимир Сивохіп.

За його словами, у філармонії створили ще один мистецький напрямок, який також доступний багатьом тисячам глядачів. Це онлайн трансляції «Музи не мовчать».  У програмі проєкту і включені концерти Миколи Лисенка.

«Цей проєкт об’єднав не тільки артистів Львова. У Львові зараз є багато першокласних музикантів, які приїхали з Києва, Харкова, Одеси, інших міст. Ми об’єднуємося, проводимо спільні концерти», – зазначив гендиректор.

Він також додав, що інші заходи філармонії можна відвідати наживо, проте кількість відвідувачів, яких може прийняти філармонія, є обмежена – на скільки дозволяє укриття закладу. Допускають лише дозволену кількість людей.

Детальніше з репертуаром Львівської національної філармонії можна ознайомитися на офіційному сайті. Концерти філармонії можна переглянути на Ютуб-каналі.